Дубінському загрожує 7 років за гратами: СБУ оголосила нардепу нову підозру

Читать на русском
Автор
885
Олександр Дубінський
Олександр Дубінський. Фото t.me/dubinskypro

Нардепу вдалося незаконно переправити за кордон родича дружини

Служба безпеки України оголосила підозру народному депутату Олександру Дубінському, у якого 1 листопада правоохоронці провели обшук. Його підозрюють в організації схеми для ухилянтів.

Як повідомляє пресцентр СБУ, разом з ДБР було зібрано доказову базу на чинного народного депутата, який підозрюється в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон. У п'ятницю, 3 листопада, йому повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Слід зазначити, що СБУ не називає ім'я нардепа, але з фотографій, оприлюднених у соцмережах, можна зробити висновок, що мова йде саме про Дубінського.

Фото СБУ
Фото з соцмереж

У СБУ підкреслили, що за матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. Для реалізації оборудки парламентар використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів.

"Встановлено, що частину документів, необхідних для втечі "клієнта" за межі України, народний депутат зберігав у свого експомічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у директора підконтрольної громадської організації", — йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили:

  • флеш-носії та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • печатки, листи, договори та інші документи, які використовували для внесення недостовірних відомостей до системи "Шлях".
Повідомлення про підозру іншому фігуранту

Наразі директору залученої громадської організації також повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми. Заходи проводилися за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, 3 серпня правоохоронці провели обшуки у Дубинського через можливе підроблення ним документів для виїзду за кордон. Раніше його виключили із фракції "Слуга народу" через санкції США. За даними Офісу генпрокурора, під час війни нардеп отримав дозвіл на виїзд з України під приводом супроводу батька на лікування. Проте, стверджують правоохоронці, він не супроводжував батька — той самостійно поїхав, а потім повернувся до України набагато раніше, ніж депутат. 8 серпня Дубінському оголосили підозру, а 10 — призначили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.