Збій "Київстару": на Київщині перестали працювати сирени повітряної тривоги

Читать на русском
Автор
На Київщині не працюють сигнали повітряної тривоги
На Київщині не працюють сигнали повітряної тривоги. Фото Відкриті джерела

Людей просять не панікувати та за необхідності звертатися до Пунктів незламності, де завжди є можливість скористатися інтернетом

Система сповіщення про повітряну тривогу у низці населених пунктів Київської області перестала функціонувати через масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар", який стався у вівторок, 12 грудня. Зазначається, що вживаються всі необхідні заходи для усунення проблеми.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко на своїй Фейсбук-сторінці. Мешканців та гостей Київщини просять із розумінням поставитися до тимчасових незручностей.

Так, на даний момент система сповіщення про повітряну тривогу не працює в наступних населених пунктах:

  • Ірпінь
  • Буча
  • Березань
  • Вишневе
  • Сквира
  • Тараща
  • Володарка
  • Ржищів

Зазначається, що в тих населених пунктах, де не працюють системи оповіщення, інформуватимуть про повітряну тривогу екіпажі поліції та рятувальники через гучномовці.

Крім того, зараз є точкові відключення системи оповіщення у місті Бориспіль та на території Бориспільської громади Київської області. Наразі інформуватимуть про повітряну тривогу екіпажі поліції через гучномовці. Про це повідомив Бориспільський міський голова Володимир Борисенко.

У Бориспільській громаді тимчасово не працюють система оповіщення

Нагадаємо, що у вівторок, 12 грудня, абоненти "Київстар" зіткнулися з відсутністю мережі, неможливістю здійснювати дзвінки та відсутністю інтернету. Збій, окрім відсутності зв’язку, має й інші наслідки: у Києві та інших містах не працюють термінали для оплати у супермаркетах.

У свою чергу, глава МВС України Ігор Клименко закликав абонентів Kyivstar, які опинилися поза зоною досяжності через глобальний збій у оператора, при необхідності звертатися за допомогою до правоохоронців. Екстрені номери 101, 102, 112 працюють у штатному режимі. У найближчому відділенні поліції або пожежній частині можуть допомогти зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби.

Варто зазначити, що ІТ-інфраструктура мобільного оператора була частково зруйнована внаслідок російської кібератаки на "Київстар". Про це в ефірі телемарафону заявив СЕО "Київстар" Олександр Комаров. Він ще раз підтвердив, що терміни її відновлення досі невідомі.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що сирени повітряної тривоги у столиці функціонують у штатному режимі. Так, система сповіщення про повітряну тривогу у Києві не залежить від стабільності роботи мобільного оператора "Київстар". Таким чином, технічний збій у роботі "Київстару" ніяк не вплинув на сталість роботи сирен у столиці. Зазначається, що модернізована частина системи може працювати автономно навіть за відсутності електрики.