Ще на одній станції київського метро помітили підтоплення (відео)

Читать на русском
Автор
723
Станція метро "Вирлиця"
Станція метро "Вирлиця". Фото Відкриті джерела

Ситуація із підтопленням станцій у столичному метро погіршується

У вівторок, 19 грудня, на території станції метро "Вирлиця" було помічено струмки води, які активно почали капати зі стелі та стікати по стінах. На сходах утворилися калюжі і тут поставили відра. Саму ж підтоплювану ділянку обгородили сигнальною стрічкою.

Про це повідомляють київські Телеграм-канали. Офіційних коментарів столичної влади з цього приводу наразі немає.

Так, на станції метро "Вирлиця", яка розташована в Дарницькому районі міста Києва на Сирецько-Печерській лінії, пасажири помітили, як між плитами просочується вода, яка також почала капати зі стелі.

Місцеві жителі ж заявляють, що подібні протікання на станції відбуваються з моменту її відкриття в березні 2006 року і не є для багатьох новиною.

Варто зазначити, що "Вирлиця" — це 45 станція Київського метрополітену. Розташована вона у Дарницькому районі міста Києва, на Сирецько-Печерській лінії між станціями "Харківська" та "Бориспільська". Відкрита була 4 березня 2006 року. Назву свою станція отримала від розташованого поруч озера Вирлиця.

"Вирлиця" знаходиться на зеленій гілці столичного метро

Як повідомлялося раніше, 8 грудня шість станцій метро на "синій гілці" в українській столиці виявилися закритими через підтоплення, а тому у місті утворився справжній транспортний колапс.

Після цього метрополітен запустив човниковий рух поїздів у напрямку "Теремків" і назад, а поліція прийшла до КП "Київський метрополітен" та КМДА у рамках розслідування обставин аварії у шахті метро.

Мер Києва Віталій Кличко припустив, що підтоплення сталося через порушення умов будівництва на станції "Деміївська". За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців та проводитимуться на поверхні.

Крім цього над "затопленою" станцією метро у Києві сталася нова НП: ексклюзивні фото та відео. На місці події побував наш кореспондент, який показав, що на тротуарі з’явилися помітні тріщини, а біля однієї з електричних опор утворилася глибока вирва.

Раніше "Телеграф" також повідомляв про те, що в Києві ґрунт над метро "Деміївська" продовжує просідати: у КМДА заспокоюють (відео). Так, над тунелем столичної станції метро "Деміївська" на асфальті з’явилися нові тріщини, а ґрунт значно просів і продовжив провалюватися. На цей час тут перекрили тротуари і закрили одну смугу для з’їзду з проспекту Лобановського.