Екстрений брифінг генсека НАТО: Столтенберг відреагував на заяви Зеленського та кроки путіна

Читать на русском
Автор
7373
Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг. Фото twitter.com/jensstoltenberg

В організації зазначили, що Альянс не є стороною конфлікту

У п’ятницю, 30 вересня, на 219 день повномасштабного вторгнення рф в Україну в НАТО відреагували на рішення президента росії володимира путіна про анексію окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

З відповідною заявою виступив на брифінгу в п’ятницю генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зазначив, що Альянс засуджує російську агресію та підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться. При цьому, з його слів, НАТО не є стороною конфлікту.

У НАТО також прокоментували заявку України на вступ до Альянсу, яку у п’ятницю подав президент України Володимир Зеленський.

"Кожна демократична країна має право подавати заявку до НАТО, але рішення ухвалюватимуть консенсусом усі країни-члени альянсу", — заявив Столтенберг.

Столтенберг зазначив, що для миру необхідно, що путінські війська припинили воювати.

"Якщо росія припинить воювати — не буде війни. Якщо Україна припинить воювати — не буде України", — сказав генсек НАТО.

Також Столтенберг додав, що рф з приводу ядерної ескалації вже зроблено попередження про "найсерйозніші наслідки".

Нагадаємо, після успішного наступу ЗСУ на Харківському напрямку кривавий диктатор терміново провів так звані "референдуми" на окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Потім путін визнав ці регіони "незалежними", а 30 вересня президент рф підписав договори з гауляйтерами цих областей про "приєднання" до росії. У США заявили, що підтримуватимуть відновлення територіальної цілісності України стільки, скільки потрібно.