Боїться зайвий раз виходити на публіку, але залишається в Україні: де живе Софія Ротару і чому зникла з радарів (фото)

Читать на русском
Автор
809
Софія Ротару із сином Русланом Євдокименком Новина оновлена 07 серпня 2024, 11:05
Софія Ротару із сином Русланом Євдокименком. Фото instagram.com/sofiarotaru.official

Софія Михайлівна живе під Києвом, розповіла її сестра Ауріка

Українська співачка Софія Ротару знаменита величезною кількістю шанувальників як на батьківщині, так і за кордоном. Раніше вона часто вирушала до гастрольних турів і періодично спілкувалася з пресою. Однак після повномасштабного вторгнення Росії в Україну артистка почала вести закритий спосіб життя та не з’являтися на публіці. Багатьом українцям не сподобалася мовчазна позиція естрадної зірки, та й у країні-агресорці на неї нападають самі путіністи.

7 серпня Національна легенда України Софія Ротару святкує свій день народження – сьогодні їй виповнюється 77 років. "Телеграф" розповідає, де зараз перебуває українська виконавиця молдавського походження і чому не дає жодних коментарів, зокрема про війну.

Куди зникла Софія Ротару

Рівно 2 роки тому співачка виклала на своїй сторінці в Інстаграмі фото, на якому вона позує у селі Маршинці Чернівецької області. Насправді Софія Михайлівна не мешкає там.

софія ротару у сукні біля будинку

Як пояснила раніше її молодша сестра Ауріка obozrevatel, знаменитість живе в елітному селищі П’ятихатки, куди вона переїхала на постійне місце проживання після анексії Криму. Мало того, вона проживає там разом із єдиним сином Русланом Євдокименком.

"Соня під Києвом, у своєму будинку, як завжди. Син Руслан із нею. Так було і раніше – вони живуть там усі разом, як у минулі роки", – розповіла Ауріка Ротару.

Нагадаємо, що цікава історія вийшла з єдиним сином артистки Русланом Євдокименком та онуком Анатолієм. Навесні 2022 року чоловіки намагалися нелегально виїхати з країни через кордон із Молдовою, щоб уникнути мобілізації. У липні стало відомо, що онук Ротару раптово опинився у Франції — Анатолію вдалося виїхати з країни, попри його призовний вік. Яким чином Анатолій перетнув кордон – невідомо. Зараз він записує треки під псевдонімом SHMN.

анатолій євдокименко
Фото: instagram.com/shmn
софія ротару руслан євдокименко анатолій євдокименко
Сімейство у зборі на Новий рік 2022. Фото: instagram.com/sofiarotaru.official

Чому Софія Ротару не виходить на публіку

Інсайдер повідомив obozrevatel, що 77-річна виконавиця уникає контактів з людьми і намагається звести живе спілкування до мінімуму через страх повторного зараження коронавірусом. Нібито свого часу Софія Михайлівна дуже важко перенесла "Омікрон" — різновид COVID-19. Зараз в артистки зі здоров’ям усе гаразд.

Софія Ротару нечасто спілкується з підписниками, лише зрідка постить у сторіс Інстаграму. Наприклад, у 2023 році зірка привітала українців із Днем Незалежності.

Нещодавно Андрій Данилко розповів в інтерв’ю "І Гримнув Грем", що зірка вперше зателефонувала йому в ніч на Новий 2023 рік, коли вона спускалася в укриття через обстріл Росії. "Ви знаєте, коли був Новий рік і бомбардування, з 2022 на 2023 рік, вона мені зателефонувала. Ніколи не дзвонила. І ми так якось з нею мило поговорили, якось так по-людськи", — розповів співак.

Софія Ротару Андрій Данилко Микола Басков
Софія Ротару, Андрій Данилко та путініст Басков у 2012 році

Нерухомість Софії Ротару у Криму

За повідомленнями в соцмережах, співачка ясно дала зрозуміти, що вона залишається з Україною, чим неабияк розлютила росіян. В анексованому РФ Криму в Ялті знаходиться готель зірки з назвою Villa Sofia. Його окупанти хочуть "націоналізувати".

вілла софія ротару ялта крим

У жовтні 2022 року Софія Ротару з’явилася у Києві. Артистка приїхала, аби вшанувати пам’ять свого чоловіка Народного артиста України, керівника ансамблю "Червона рута" Анатолія Євдокименка, якого не стало 20 років тому.

софія ротару могила анатолія євдокименка

Зазначимо, що Ротару про війну в Україні особливо не висловлюється, у зв’язку з цим у червні 2022 року Наталія Мосейчук навіть зізналася, що її дратує мовчання артистки та те, що це публічно не засуджують її українські колеги.