Раптово пішла з кіно та залишила Росію: що говорить про війну одеситка Оксана Фандера і як зараз виглядає (фото)

Читати російською
Автор

Актриса зараз не дає інтерв’ю і рідко з’являється у медіапросторі

Зірка російських фільмів Оксана Фандера, як і гумористка Клара Новікова народилися в Україні, але славу та популярність їм принесла робота в Російській Федерації. Щоправда, після початку повномасштабної війни актриса вирішила розпочати нове життя в іншій країні.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз Оксана Фандера та чим займається. Також ми дізналися цікаві факти про її біографію та позицію щодо війни в Україні.

Творчий шлях Оксани Фандери та заміжжя

Актриса Оксана Фандера народилася в 1967 році в Одесі, де мешкала до 14-річного віку. Після розлучення батьків Оксана разом з мамою переїхали до Москви, хоча неодноразово зазначала, що сумувала за рідним містом і вважала Чорне море найкращим у світі.

Вперше у кінематографі Оксана з’явилася, коли їй було 12 років, в Одесі тоді знімався фільм "Пригоди Електроніка". Але свій творчий шлях у юному віці вона розпочала з моделінгу. Оксана Фандера взяла участь у конкурсі краси "Московська красуня", де посіла друге місце та голосно про себе заявила. Після конкурсу дівчину почали запрошувати до кіно.

Оксана Фандера у фільмі "Пригоди Електроніка" /t.me/Fanderafandera

Незабаром вона зустріла свого чоловіка Пилипа Янковського — сина відомого російського актора Олега Янковського, який полюбив невістку і всіляко сприяв тому, щоб їхній шлюб із Пилипом не розпався.

Оксана Фандера із чоловіком Філіпом /iznat.com

Але у 2009 році свекор помер від раку, а потім гематологічне захворювання виявили у чоловіка Оксани, але вони вчасно виїхали до Ізраїлю, де Філіпп пройшов курс лікування. Пара пережила складні часи, адже ходило безліч пліток з приводу зрад Пилипа та його пристрасті до алкоголю. Але їхній шлюб пережив ці негаразди. У них народилося двоє дітей: Іван та Ліза.

Оксана Фандера разом із чоловіком, Фото: Komsomolskaya Pravda/globallookpress.com /Komsomolskaya Pravda/globallookpress.com

Оксана Фандера знялася у багатьох фільмах, зокрема, які режисирував її чоловік. У цьому списку кінострічки "Брут", "Каменная башка", "Про любоff", "В движении", "Вечная жизнь Александра Христофорова" та інші.

Оксана Фандера переїхала до Грузії /t.me/Fanderafandera

Але у 2018 році актриса пішла з кіно, проте завела Telegram-канал, де публікує фотографії, ділиться віршами, роблячи до них свої підводки. Крім того, вона стала бабусею та із задоволенням проводить час з онуком.

Оксана Фандера виїхала з РФ у 2022 році /t.me/Fanderafandera

Де зараз Оксана Фандера і чи говорить про війну

У 2022 році Оксана Фандера поїхала з Росії до Грузії, її чоловік Пилип та діти залишилися в Росії, але чоловік за будь-якої можливості прилітає до Тбілісі. На своїй сторінці в Telegram акторка, коли розпочалася війна, опублікувала фотографію балкона, на якому вивісила український прапор. Свою публікацію вона підписала так: "Мамі — місту О".

Оксана Фандера підтримала Україну /t.me/Fanderafandera

За те, що Оксана виступила проти "СВО", її почали критикувати. Незабаром вона закрила коментарі під своєю публікацією та заявила, що її текст та фотографія не всі змогли правильно витлумачити. А 3 червня 2022 року вона знову опублікувала кадр на тлі природи, підписавши його: "Сто днів після дитинства. 03.06.22", саме цього дня було 100 днів повномасштабного вторгнення Росії до України.

Оксана Фандера стала бабусею /t.me/Fanderafandera

На цей час Оксана Фандера не дає інтерв’ю та рідко з’являється у медійному просторі. А коли виходить, то воліє не говорити на політичні теми. Зате багато хто активно обговорював її зовнішність — Фандера була з сивиною і демонструвала свою природність.

Актриса Оксана Фандера /t.me/Fanderafandera

"Телеграф" писав раніше, де зараз мама зрадниці України Наташі Корольової. Жінка любить яскраве вбрання й одружена з багатим вдівцем.