Глава світового спорту заговорив мантрами кремля

Читать на русском
Автор
582
Томас Бах
Томас Бах. Фото president.gov.ua

Томас Бах не підтримує позицію Володимира Зеленського щодо російських атлетів

Глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що спорт не повинен стосуватися політики, а тому російські спортсмени не несуть колективної відповідальності за дії президента рф володимира путіна. При цьому багато російських атлетів відкрито підтримують війну в Україні, а деякі навіть зі зброєю в руках прийшли на територію нашої держави.

Відповідна заява Баха доступна на insidethegames. На думку глави МОК, спорт не повинен політизуватися. Таким чином він фактично повторив відомий кремлівський наратив, що "спорт — поза політикою". Крім того, функціонер заявив, що не підтримує позицію президента України Володимира Зеленського щодо повної ізоляції рф у міжнародному спорті.

"Якщо політика вирішує, хто може брати участь у змаганнях, то спорт і спортсмени стають інструментами політики. У такому разі спорт не зможе передати свої об’єднуючі сили. Ми повинні бути політично нейтральними, але не аполітичними.

Ми добре знаємо, що світом править політика, і що наші рішення мають політичні наслідки, і ми маємо враховувати це у нашому способі думок. Але ми не повинні робити помилки, висуваючи себе в судді політичних суперечок, тому що ми будемо розчавлені цими політичними силами", — заявив Бах.

Раніше повідомлялося, що російських фехтувальників було допущено до міжнародних змагань. Фінляндія та Німеччина у відповідь на це просто скасували турніри на своїй території, щоби не допустити росіян на змагання. Україна оголосила про бойкот усіх змагань, де будуть присутні представники країн-агресорів.