"Що взагалі відбувається?": батьки зірки українського спорту готувалися до ядерної війни

Читать на русском
Автор
1166
Мама здивувала Харлан своєю розслабленістю під час війни
Мама здивувала Харлан своєю розслабленістю під час війни. Фото Ольга Харлан via Instagram

Спортсменка згадала про розмову з рідними

Зіркова українська фехтувальник Ольга Харлан, яка напередодні виграла бронзову нагороду на етапі Гран-прі з фехтування в Сеулі, зізналася, що після повномасштабного вторгнення рф її батьки готувалися до ядерної війни

Про це олімпійська чемпіонка розповіла в інтерв’ю YouTube-каналу ВДОМА. За її словами, вони залишаються в їхньому рідному місті Миколаєві.

"Вони одразу сказали, що поїдуть тільки якщо рашисти зайдуть у місто. Жодні бомби [не змусять їх виїхати], сплять у підвалах... Щоб було зрозуміло, вони готувалися до ядерної війни", — заявила Харлан.

Спортсменка зазначила, що в той час, коли вона була шокована, її мама демонструвала розслабленість.

"У той момент, коли всі почали про це розмовляти, я йду на тренування і розмовляю з мамою. Кладу трубку і думаю: "Я, б**ха, розмовляю з мамою про ядерну війну. Серйозно? Що взагалі відбувається?", — згадує Харлан.

Раніше на турнірі з фехтування в Пусані атлеткам заборонили українську символіку.

Всупереч допуску росіян та білорусів до турнірів Міжнародна федерація фехтування (FIE) не погодила заявку учасників з країн-агресорів у Сеулі в рамках кваліфікації на Олімпіаду-2024, тому українці брали участь у змаганнях.

Нагадаємо, що українська влада заборонила своїм спортсменам виступати на міжнародних стартах за участю представників рф та Білорусі.