Зінченка хочуть вигнати з "Арсеналу" після підтримки Ізраїлю

Читати російською
Автор

Арабські вболівальники Канонірів засипали футболіста невтішними коментарями

Захисник лондонського "Арсеналу" та збірної України Олександр Зінченко підтримав Ізраїль, на який напали терористи із сектору Газа.

Зінченко опублікував у сторіс в Instagram картинку з написом: "I stand with Israel" ("Я підтримую Ізраїль"). Після цього арабські користувачі накинулися на сторінку Олександра із жорсткою критикою українця.

У результаті "Зіні" навіть довелося видалити сторіс та закрити профіль у соцмережах. Пізніше він знову відкрив профіль, проте критика не припинилася.

Олександр Зінченко підтримав Ізраїль /instagram.com/zinchenko
Зінченко закрив профіль у Instagram /instagram.com/zinchenko

Шанувальники арабського світу не просто розкритикували Олександра за позицію. Багато хто закликав "Арсенал" негайно розірвати контракт з українцем, а Зінченка — покинути команду. Під постами українця можна побачити багато негативних відгуків.

Відзначимо, що скандал с Зінченком виріс до глобального рівня. У Twitter сотні користувачів обрушилися із критикою на футболіста. Дехто навіть бажає йому травмуватися і завершити кар’єру.

Додамо, що багато користувачів очікують від "Арсеналу" санкцій проти Зінченка. Річ у тому, що клуб у 2019 році відвернувся від Месута Озіла, який зробив випад у бік Китаю через ситуацію з мусульманами уйгурами в країні.

Нагадаємо, скандал із Зінченком стався напередодні суперматчу АПЛ "Арсенал" — "Ман Сіті". Цей поєдинок покажуть в Україні у прямому ефірі. До речі, букмекери не змогли виділити очевидного фаворита в цьому протистоянні.