Нардеп Антон Поляков помер за дивних обставин: ключові версії

Читать на русском
Автор
11275
Антон Поляков на засіданні Ради 07.10.2021 Новина оновлена 09 жовтня 2021, 09:14
Антон Поляков на засіданні Ради 07.10.2021. Фото facebook.com/anton.polyakov.98

Подію попередньо класифікували за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство)

У ніч на пʼятницю, 8 жовтня, в Києві знайшли мертвим народного депутата Антона Полякова, — йому стало погано прямо в таксі. Машину зупинили за порушення правил дорожнього руху таксистом і тоді ж копи побачили плачевний стан пасажира — на цей момент він вже був без свідомості. Спроби надати йому першу допомогу будь-яких результатів не дали — парламентар помер. Попередньо, Поляков помер від гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця.

Поліція відкрила справу про вбивство.

За яких обставин помер

За даними поліції, перед смертю 33-річний Поляков вживав алкогольні напої в ресторані Noir разом з помічником нардепа Анни Скороход Русланом Джамбулатовим.

Далі чоловіки їздили по Києву на машині Джамбулатова, однак Поляков відмовився повертатися додому через сварку з співмешканкою (наші джерела повідомляють, що одружений нардеп проживав разом з колегою Анною Скороход). Після цього Поляков вийшов і пересів в таксі.

Водій, який віз нардепа додому, — громадянин Азербайджану Ельмір М. — згадує, що підібрав Полякова у дороги на проспекті Соборності, 2, де на вигляд пʼяний нардеп ловив машину. У таксі чоловіка рвало, а коли автомобіль випадково зупинили патрульні, зʼясувалося, що нардеп без свідомості. Спроби надати допомогу своїми силами успіхом не увінчалися, так що на місце викликали медиків, проте і це не допомогло: Поляков помер. Сталося це о 2:45 ночі.

Версії

На брифінгу в пʼятницю начальник поліції Києва Іван Виговський розповів, що правоохоронці відпрацьовують кілька версій причин загибелі нардепа: це хронічна хвороба, яка могла привести до смерті 33-річного Полякова, або отруєння невідомою речовиною (самостійно або міг хтось підсипати).

Любовний звʼязок на стороні

Після звістки про загибель Полякова зʼявилася інформація про його роман з колегою Анною Скороход. Дізнавшись про смерть Полякова, Скороход, за словами очевидців, була в шоковому стані, кричала, що вагітна, і втратила свідомість, намагаючись додзвонитися вже померлому Полякову. Її забрала "швидка".

Про те, що Поляков і Скороход могли бути у відносинах, розповіли "Телеграфу" джерела в партії "Слуга народу".

Останнім часом офіційно одружений Поляков жив разом зі Скороход, проте вона нібито від нього нещодавно пішла. Наші джерела кажуть, що нардеп важко переживав розрив з колегою.

До слова, померлий Поляков офіційно був одружений і виховував двох дочок. У Скороход же були цивільні відносини, в яких вона народила сина.

Хроніка

15:43 В поліції Києва розповіли подробиці смерті 33-річного нардепа Антона Полякова, а також озвучили основні версії, які відпрацьовують на даний момент.

Серед версій — хронічна хвороба, яка могла привести до смерті, або отруєння невідомою речовиною (самостійно або міг хтось підсипати).

15:17 Неспокійно стало в рядах "Слуг народу" після звістки про смерть Полякова. Його колишні колеги по фракції занепокоїлися тим, що парламентаря могли отруїти, що і спровокувало серцевий напад. І хоч результатів експертиз ще немає, а в поліції відкрили кримінальне провадження за статтею "Вбивство" з позначкою "Природна смерть", нардепи переживають, щоб їх не спіткала та ж доля.

15:08 Стало відомо, що Поляков незадовго до своєї смерті був і випивав разом з помічником Скороход, таким собі Джамбулатовим Русланом Адамовичем. Його допитували у справі Полякова, але в якості свідка.

13:52 Після звістки про загибель Полякова зʼявилася інформація про його роман з колегою Анною Скороход. Нардепка, дізнавшись про смерть Полякова, втратила свідомість в приміщенні Ради і її забрала "швидка допомога". Дізнавшись про смерть Полякова, Скороход, за словами очевидців, була в шоковому стані, кричала, що вагітна, і втратила свідомість, намагаючись додзвонитися вже померлому Полякову.

12:41 Ось як виглядало повідомлення Третьякової в чат "слуг":

11:03 Депутат "Слуги народу" Галина Третьякова відзначилася, написавши в партійному чаті про Полякова, — "одним ворогом стало менше". Через це перервали засідання.

10:17 За підсумками розтину, Поляков помер через гостру коронарну недостатність, гостру ішемічну хворобу серця. За однією з версій, він міг бути отруєний.

10:09 В Раді вшанували хвилиною мовчання Полякова.

08:52 Генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що патрульні знайшли Полякова без свідомості в таксі, яке зупинили через порушення ПДР, а всі цінні речі і гроші залишилися при ньому.

08:40 Водій, уродженець Азербайджану розповів, що підібрав політика у зупинки на проспекті Соборності, 2, при цьому ще при посадці Полякова хитало, після чого нудило.

Все сталося близько 2 години ночі, а вже о 2:45 медики констатували смерть Полякова.

За даними поліції, Полякова намагалися реанімувати, але не змогли врятувати йому життя.

За фактом інциденту порушили кримінальну справу за статтею про умисне вбивство. Проводяться заходи для встановлення точних причин смерті політика. Тіло направлено на судово-медичну і токсикологічну експертизу

Відзначимо, що тільки через місяць політику мало виповнитися 34 роки. Він пройшов в Раду в складі фракції "Слуга народу", але незабаром покинув її і останнім часом відрізнявся критикою правлячої партії.

Рік тому, на початку вересня 2020 року, на Полякова вже нападали в Києві.