Заступника міністра внутрішніх справ Гогілашвілі покарали після скандалу на блокпосту в Краматорську: подробиці

Читать на русском
Автор
2180
Олександр Гогілашвілі
Олександр Гогілашвілі. Фото twitter.com/InfoResist

Кабінет міністрів дослухався до рекомендацій Зеленського

Скандал із заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі, який накинувся на співробітників поліції на блокпосту в Краматорську, закінчився його звільненням.

Відповідне рішення про звільнення чиновника із посади прийняв Кабінет міністрів, передають джерела "Телеграфу".

Нагадаємо, що інцидент за участю Гогілашвілі стався в ніч проти суботи, 11 грудня, на одному з блокпостів у зоні Операції об’єднаних сил. Автомобіль заступника міністра зупинили співробітники поліції, які повинні були лише перевірити документи, а наткнулися на погрози та лайку за те, що не одразу впізнали чиновника.

Гогілашвілі вчинив скандал із поліцією на блокпосту Краматорська

Після публікації скандального відео реакція була практично відразу. Так, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський порекомендував усунути Гогілашвілі з посади та ініціювати щодо нього службове розслідування. А президент України Володимир Зеленський днем пізніше заявив, що Гогілашвілі необхідно звільнити.

Крім того, журналістам вдалося дізнатися про скандального чиновника багато цікавої інформації. Зокрема, що він має російський паспорт і одружений з Марією Левченко, яка є довіреною особою Зеленського ще з часів "Кварталу" і навіть відвідує засідання РНБО.

Своєю чергою Олександр Гогілашвілі після резонансу вибачився за свою "зайву емоційність" і заявив, що вважає покарання справедливим.

Користувачі мережі вже встигли охрестити цю ситуацію зашкваром місяця. Як виявилося, таких "зашкварів" у Гогілашвілі було кілька — за кілька днів до цього він влаштовував розбірки з патрульними у Києві.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після скандалу із заступником глави МВС поліцейським прийшла цікава рознарядка.