Підсумки дня 28 грудня: негода в Україні, кримінальні справи Гогілашвілі, Шевченко підчепив "корону"

Читати російською
Автор

Зведення новин за 28 грудня

Снігове пекло: Україна у владі негоди

Зима розгулялася в Україні не на жарт /Колаж "Телеграфу"

У вівторок, 28 грудня, чимало українців зіткнулися з наслідками нестабільних погодних умов. Хтось постраждав через рясні снігопади, а декому довелося справлятися зі страшною ожеледицею. До вечора ж у деяких областях України взагалі почався транспортний колапс: Дніпро та Харків практично повністю "зупинилися" в автомобільних пробках.

Коронавірус все ще атакує

Пандемія, як і раніше, небезпечна /depositphotos.com

Не тішить нині і ковідна статистика. Після звичного невеликого зниження кількості хворих (з урахуванням вихідних) в Україні знову побільшало нових кейсів COVID-19. На ранок вівторка таких зареєстрували 2248. Зазначимо, що серед усіх хворих 137 дітей.

Постраждав за груди: з МОН звільнили заступника міністра, який потрапив у скандал

Ігор Гарбарук

Гучні обговорення зовнішнього вигляду помічниці заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука, яка з’явилася у Львівській міськраді у дуже відвертій сукні, досягли піку. 28 грудня стало відомо про звільнення чиновника, який особисто подав заяву про відставку.

Кейс Гогілашвілі продовжують вивчати

Олександр Гогілашвілі /twitter.com/InfoResist

Черговий виток подій торкнувся ще одного колишнього представника українського уряду. Згідно з інформацією ексспікера ВР Дмитра Разумкова, у ДБР завели кримінальну справу стосовно хамської поведінки вже звільненого з МВС чиновника Олександра Гогілашвілі. Нагадаємо, чоловік посварився з військовослужбовцем, який його не впізнав і відмовився пропустити через блокпост на Донеччині.

Бойовиків Донбасу продовжують озброювати

Росіяни везуть на Донбас зброю під виглядом гумконвою /росЗМІ

Із Росії на окуповані території Донеччини та Луганщини завозять нове озброєння, паливо та навіть безпілотні апарати. Про це прозвітували у Головному управлінні української розвідки. Також у відомстві вважають, що росіяни активно поповнюють лави окупантів на Донбасі. На фоні таких новин не дивно, що в Кремлі говорять про "право захищати російських громадян", як варіант вторгнення в Україну.

Андрій Шевченко підхопив ковід

Шевченко захворів на коронавірус /Getty Images

Коронавірусна хвороба не дивиться на зіркові статуси чи заслуги. 28 грудня, наприклад, стало відомо про те, що "корона" дісталася і до світила українського футболу, нині тренера італійського "Дженоа" Андрія Шевченка. Разом із ним захворів і капітан команди Доменіко Крішіто.

На скандал із "Емілі в Парижі" відреагував Netflix

Netflix прокоментувала скандал із "Емілі в Парижі" /Колаж "Телеграфу"

Після кількох днів гучних обурень і навіть погроз подати до суду стримінговий сервіс Netflix пояснив скандальний образ українки в серіалі "Емілі в Парижі". Що відповіли у компанії, розповів голова Мінкульту Олександр Ткаченко.