Війна — день 118: росіяни пішли у наступ на Луганщині та криють Україну ракетами

Читать на русском
Автор
21987
Війна в Україні Новина оновлена 22 червня 2022, 03:23
Війна в Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативно про головне за 21 червня

Українські сили оборони ось уже 118 днів захищають Батьківщину від російських окупантів. На півдні та сході України продовжуються важкі бої . Більше того, за даними української сторони, росіяни накопичили резерви і відновили наступ у Луганській області, а також можуть знову піти на штурм Харкова. Після успішного ураження Збройними силами України захоплених росіянами у 2014 році "вишок Бойка" в Чорному морі у росії пригрозили "ударами по центрах прийняття рішень" і почали масово обстрілювати міста України ракетами.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про головні події, що відбулися в Україні та світі 21 червня, але більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

Онлайн-трансляція 21 червня закінчена, — дивитися трансляцію 119 дня війни 22 червня можна за цим посиланням

23:00 Генпрокурор США Меррік Гарланд у вівторок у Києві оголосив про створення групи з розслідування російських військових злочинів в Україні, яку очолить легендарний мисливець за нацистами Елі Розенбаум, повідомляє CNN.

22:00 Повітряні сили ЗСУ за день знищили два склади боєприпасів, два БПЛА, десять бронемашин та авіаційну ракету росіян.

За 21 червня росіяни вбили 1 мирного жителя Донбасу – у Тимчасовому Яру. Ще 19 людей сьогодні отримали поранення.

21:00 Протягом дня російські окупаційні війська з "Ураганів" обстріляли село Шестерня у Широківській громаді Дніпропетровської області. Влучили у житлові будинки, на даху одного з яких після обстрілу виявлено касетний боєприпас. Точна кількість пошкоджених домоволодінь наразі встановлюється, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

20:00 Внаслідок чергового обстрілу Харківщини загинула 8-річна дівчинка. 21 червня 2022 року близько 12:30 російські військовослужбовці обстріляли с. Безруки Харківського району. Внаслідок обстрілу загинула 8-річна дівчинка, яка на той час перебувала у дворі будинку. Її мама отримала поранення.

19:00 Російські війська захопили Тошківку, розташовану на південь від Лисичанська і Сєвєродонецька. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

18:00 Генеральний прокурор США Меррік Гарланд прибув до України із необ'явленим візитом, щоб зустрітися з генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою для обговорення військових злочинів у зв'язку з російським вторгненням. Гарланд підтвердив відданість США допомоги у виявленні, затриманні та судовому переслідуванні осіб, причетних до військових злочинів та звірств.

17:00 Литва поширила обмеження на перевезення вантажів до Калінінградської області росії також і на автомобільний транзит.

16:00 Україна отримала від Німеччини 155 мм самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

15:00 Внаслідок обстрілу Харкова вже щонайменше семеро постраждалих.

Сьогодні СБУ повідомила про затримання співробітників Секретаріату Кабміну та Торгово-промислової палати, які зрадили Україну та працювали на рф.

Агенти росії Анатолій Бай та Виталій Гордін

14:00 У Харкові – прильоти. Повідомляють, що на короткий час пропадала електрика. Також є інформація про жертви внаслідок прильотів. Уточнюємо.

13:00 Усі 27 держав-членів ЄС домовилися про статус кандидата для Києва, пише Bloomberg.

Російські окупанти знімають із військової техніки запчастини, акумуляторні батареї та блоки управління зброєю та намагаються продати їх або обміняти на алкоголь, — повідомляє ГУР Міноборони.

Словаччина не змогла передати Україні радянські танки Т-72 в обмін на більш сучасні німецькі Leopard, оскільки Берлін запропонував їхню недостатню кількість, — Business Insider.

12:00 Рада повернула мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто. Зміни набудуть чинності з 1 липня.

Нацгвардія показала на відео свіжий фрагмент боїв із Сєверодонецька Луганської області:

10:10 Хакери атакували інтернет-ресурси в Україні, безліч новинарень працюють з перебоями.

09:00 У Миколаєві до оголошення тривоги прогриміло щонайменше три вибухи, стоять стовпи диму. Чекаємо на офіційну інформацію.

Вибух у Миколаєві сьогодні 21.06.2022

Ювенальні прокурори: 323 дитини загинули внаслідок збройної агресії рф в Україні, ще 587 постраждали.

08:20 Росіяни вдарили "Градом" по школі №6 в Авдіївці.

Школа 6 Авдіївка після обстрілу

07:20 Зібрали кілька цікавих новинок за ніч:

  • цей тиждень буде вирішальним для Луганщини, вважають американські воєнні експерти;
  • Байден на запитання, чи Україна стане членом ЄС: "Я думаю, що це ймовірно станеться";
  • головред російської "Нової газети" Дмитро Муратов продав свою нобелівську медаль премії миру за рекордні 103,5 млн доларів, а гроші перевів на допомогу українським дітям-біженцям;
  • пєсков заявив про Україну: "Это будет длительный кризис. Мы больше не будем никогда доверять Западу".

06:25 Карта бойових дій на сьогодні виглядає так:

Карта бойових дій Україна 21.06.2022

5:00 На півдні України за добу окупанти втратили 25 солдатів, танк, потужну станцію зв'язку, станцію радіолокації та станцію РЕБ. Також там було знищено два склади снарядів та рідкісна реактивна система розмінування "Метеорит"

3:00 У західних ЗМІ повідомили, що Україна отримає статус кандидата на вступ до ЄС вже цього тижня.

1:00 ЗСУ готові до відбиття нового наступу на Харків, якщо росіяни вирішать це зробити, заявив голова ОВА Олег Синєгубов

00:00 У Харкові за годину зафіксовано два вибухи. В результаті одного сталася пожежа із сильним задимленням, другий, ймовірно, був результатом роботи ППО, що збила російську ракету.

Прокуратура Мюнхена та німецьке Федеральне відомство кримінальної поліції домоглися конфіскації трьох квартир у Мюнхені у депутата держдуми рф Л. та його дружини К., які вони здавали в оренду, незважаючи на включення депутата 23 лютого до списків санкцій ЄС. Це перший випадок у ФРН, коли через санкції активи були не лише заморожені, а й фактично конфісковано нерухомість.

Головні новини за 18 червня доступні у нашому матеріалі: "Війна — день 115: росіяни намагаються створити "котел" на Донбасі та обстрілюють міста" .

Головні новини за 19 червня можна прочитати в онлайні за суботу:"Війна — день 116: окупанти стягнули резерви на Луганщину і готуються наступати".

З подіями, що відбулися 20 червня, можна ознайомитись у нашому зведенні за неділю: "Війна — день 117: окупанти отримують по зубах, штурмуючи Сєверодонецьк, деокупація Херсона дедалі ближче".