Війна – день 216: ЗСУ продовжують звільняти Харківщину, росіяни знову б’ють по містах ракетами та дронами-камікадзе

Читать на русском
Автор
36490
Війна в Україні — день 216 Новина оновлена 28 вересня 2022, 04:06
Війна в Україні — день 216. Фото Телеграф

Оперативно про головне 27 вересня

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 216 днів. Не маючи якихось успіхів на фронтах, російські війська продовжують тероризувати мирне населення України. Так, продовжуються напади ворожих безпілотників-камікадзе на Одесу, а напередодні ввечері росіяни вдарили крилатою ракетою по аеропорту Кривого Рогу, які в результаті "прильоту" було зруйновано.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 27 вересня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

Трансляція подій 28 вересня ведеться у матеріалі за цим посиланням — Війна – день 217: ЗСУ просуваються на Харківщині та поступово оточують угруповання військ росії

23:00 У Нью-Йорку відбувається засідання Ради безпеки ООН з фіктивних референдумів рф на окупованих територіях України.

Три турецькі держбанки оголосили про відмову від використання російської платіжної системи "Мир", повідомляє NTV.

22:00 У Криворізькому районі Дніпропетровської області увечері українська протиповітряна оборона збила російську крилату ракету, повідомляє Повітряне командування "Схід".

21:00 Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США не проти того, щоб Україна використовувала західне озброєння для повернення територій, де рф організувала псевдореферендуми.

Вибухи пролунали у Харкові та Одесі.

20:00 Уряд України прийняв правильне рішення заборонити будь-який експорт товарів до рф.

19:00 ЗСУ звільнили н.п. Рідкодуб Лиманського району Харківської області.

Франція завтра, 28 вересня, відправить із Марселя корабель з гуманітарним вантажем для України, повідомила міністр із європейських та закордонних справ Франції Катрін Колонна.

18:00 Сейсмологи у Швеції та Данії зафіксували вибухи в районах витоків газу на російських газопроводах "Північний потік" та "Північний потік 2", передають західні ЗМІ з посиланням на Шведський національний центр сейсмології.

17:00 У Києві перестав працювати інтернет-провайдер "Lanet". В компанії заявили: "Наразі виникла масова неполадка в мережі. Співробітники уточнюють ситуацію. Намагаємось налагодити роботу якомога скоріше".

У Євросоюзі другий день відбуваються технічні обговорення в рамках антикризових механізмів ЄС з метою можливого перегляду деяких аспектів візових правил для росіян, повідомила офіційна представниця Єврокомісії Аніта Хіппер.

16:00 На Херсонщині близько 13:30 підрозділами зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" збито ворожий штурмовик Су-25, повідомляють в Повітряних силах ЗСУ.

15:00 Загадковий витік газу у Балтійське море: "Телеграф" спробував розібратися, що сталося з путінськими "Північними потоками".

14:00 Мобілізованих росіян без підготовки кидають одразу під Херсон.

13:00 ЗСУ відбили у росіян Куп'янськ-Вузловий на Харківщині і майже повністю його контролюють. Цей населений пункт був важливим логістичним вузлом для окупантів, повідомив в ефірі телемарафону голова Харківської ОВ Олег Синєгубов.

12:00 Казахстан видаватиме росії розшукуваних за ухилення від мобілізації громадян лише у разі оголошення їх у кримінальний розшук, заявив глава МВС Казахстану Марат Ахметжанов

Натомість за запитом від військкоматів видачі не буде.

11:00 Сьогодні вранці біля Очакова на Миколаївщині сили ППО знищили три іранські безпілотники Shahed-136.

Також росіяни завдали ракетного удару по Куп'янську на Харківщині, — горіла церковна школа, господарча споруда та крамниця. Жодних військових об'єктів. Госпіталізовано п'ятьох мирних мешканців.

10:00 Внаслідок агресії рф в Україні на сьогодні загинуло 395 дітей, ще понад 776 постраждали, — ювенальні прокурори.

Наслідки нічного удару по центру Миколаєва:

09:00 Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 27.09.2022
Втрати росії в Україні 27.09.2022

08:00 Дніпропетровщина: вночі ворог спрямував майже 90 снарядів по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Є руйнування, попередньо без жертв.

Вже понад два мільйони українських школярів повернулися до очної та змішаної форм навчання, — міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

07:05 Кілька важливих новин на ранок:

  • вночі були ракетні удари по Запоріжжю та Миколаєву, є руйнування;
  • на сьогодні мета ЗСУ №1 знаходиться у Донецькій області, захисники роблять усе, аби стримати активність окупантів на цьому напрямку, — Зеленський;
  • путін дав екс-агенту ЦРУ Едварду Сноудену громадянство рф;
  • у росії наразі в Чорному морі напоготові 28 ракет "Калібр".

5:00 У ЗСУ розповіли, у чому слабкість іранських безпілотників.

3:00 Окупанти на півдні продовжують зазнавати серйозних втрат. Минулої доби ЗСУ ліквідували 77 росіян, 6 танків, 5 гаубиць, 14 одиниць автомобільної та бронетехніки, а також одразу три ЗПРК "Панцир С1"

1:00 Бабак-провісник Тимко пережив окупацію Куп'янського району, а у мережі з'явилися його фото.

00:00 ЗСУ ведуть бої за звільнення лівобережної частини Борівської громади Харківської області, окупаційна влада та більшість їх місцевих поплічників бігли. Село Піски-Радьковські вже знаходиться під контролем ЗСУ, повідомляє селищна рада.

Про те, що відбувалося 24 вересня, можна прочитати у трансляції: "Війна — день 213: ЗСУ звільняють Україну, "референдуми" під дулами автоматів".

Нагадаємо, інформація за 25 вересня доступна у зведенні: "Війна – день 214: Важкі бої на фронті, цирк із "референдумами".

З даними за 26 вересня можна ознайомитись у матеріалі: "Війна – день 215: Наступ ЗСУ, іранські дрони атакують Одесу".