Рада проголосувала за звільнення трьох українських міністрів

Читать на русском
Автор
6224
МОН України

Кадрові перестановки в Україні продовжуються

Після інформації про те, що Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет найближчими днями він напише заяву про звільнення, Верховна Рада підтримала його відставку. Крім того, своїх посад позбулися ще два міністри.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Рішення про звільнення Шкарлета підтримали 295 нардепів.

Також у ВР підтримали звільнення міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та міністра зі стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

При цьому, за інформацією політика, другий розглядають на посаду посла України в КНР, а першого, попередньо, можуть призначити на посаду віце-прем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України.

"Його кандидатуру (Федорова – Ред.) на нову посаду внесуть до Ради на найближчому засіданні", – каже нардеп.

Сергій Шкарлет — історія

Шкарлет на посаді міністра освіти перебуває з червня 2020 року, проте одразу ж після призначення він потрапив у скандал із плагіатом. Крім того, ще до його призначення у Києві пройшла хвиля протестів проти цього. Пізніше з другої спроби він таки став міністром освіти України.

Звільнення Шкарлета неодноразово вимагали органи студентського самоврядування. Серед причин вимоги студенти назвали відмову МОН визнавати результати виборів президента Києво-Могилянської академії. Також вони згадували забудову території НАУ, порушення питання зменшення важливості ЗНО під час вступу та неефективну роботу щодо підвищення академічної стипендії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що 15 березня президент Володимир Зеленський звільнив голів трьох обласних військових адміністрацій.

Також ми повідомляли, що голова Луганської ОВА Сергій Гайдай прокоментував "Телеграфу" чутки про своє нове призначення на посаду посла України в Казахстан.