Як проголосувати за Україну на Євробаченні з Польщі та інших країн ЄС: інструкція

Читать на русском
Автор
4519
Українці, які мешкають у Європі, можуть проголосувати за Kalush Orchestra
Українці, які мешкають у Європі, можуть проголосувати за Kalush Orchestra

Оскільки багато українців зараз перебувають за кордоном, вони можуть підтримати своїми голосами представника України.

У вівторок, 10 травня, з першим півфіналом стартував 66-й міжнародний пісенний конкурс "Євробачення", який у 2022 році проходить в італійському місті Турин. На жаль, голосувати за представника від своєї країни не можна, однак ті українці, які проживають за кордоном, підтримати групу Kalush Orchestra можуть.

"Телеграф" розповідає, як українцям, які перебувають за кордоном, можна проголосувати за представника України, а також про особливості європейського голосування.

Як проголосувати за учасника Євробачення-2022 з-за кордону

За правилами конкурсу, у півфіналах "Євробачення" право голосувати мають лише ті країни, учасники яких виступають у конкретному півфіналі, і лише за тих, хто виступав. За представника своєї країни голосувати не можна. У глядачів буде всього 15 хвилин на те, щоб віддати свій голос за учасника, що сподобався.

Голосування за учасників у фіналі в принципі відбуватиметься за тим самим принципом: з України та з українських номерів не можна надсилати голоси за Kalush Orchestra, але з європейських номерів це буде можливим. Під час прямого ефіру з'явиться інформація, коли та на які номери можна буде надсилати за своїх фаворитів. В Україні це номер 7576.

Учасники фіналу Євробачення 2022
Учасники фіналу Євробачення 2022, що відбудеться 14 травня

Зазначимо, що ті українці, які проживають у Європі та мають європейські телефонні номери, можуть голосувати за будь-якого фаворита, у тому числі й за представників України. З одного закордонного номера можна відправити 20 смс.

Нагадаємо, що Україна — беззаперечний фаворит букмекерів на перемогу 2022-го року. Щобільше, цього року українці встановили рекордний коефіцієнт на перемогу – 60%. А конкурсна пісня Stefania набула широкої популярності і займає перші рядки в чартах.

Хто вже пройшов у фінал "Євробачення 2022"

За підсумками глядацького голосування у першому півфіналі фіналістами 66-го міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2022" стали учасники Швейцарії, Вірменії, Ісландії, Литви, Португалії, Норвегії, Греції, України, Молдови та Нідерландів.

У четвер, 12 травня, під час другого півфіналу визначилася ще одна десятка фіналістів. Ними стали учасники з Бельгії, Чехії, Азербайджану, Польщі, Фінляндії, Естонії, Австралії, Швеції, Румунії та Сербії.

Також до фіналістів автоматично приєднаються учасники країн-засновників: представники великої п'ятірки — Великобританії, Іспанії, Німеччини, Франції та Італії.

Нагадаємо, що через вторгнення росії в Україну в лютому організаторами конкурсу було прийнято рішення усунути рф від участі. Крім того, у "простих росіян" відібрали право голосувати за найкращого виконавця цього року. У свою чергу росіяни активно обурюються можливою перемогою України на престижному міжнародному конкурсі у 2022 році.