У росії заявили, що Папа Римський збирається мирити ПЦУ та УПЦ МП

Читать на русском
Автор
1486
rbc.ru

Папа Римський поговорив із головою Всесвітньої спілки старовірів

Папа Римський Франциск нібито знову заговорив про ситуацію в Україні. Наразі він збирається "мирити" УПЦ МП, яких вигнали з Лаври, з ПЦУ.

Про це заявляють російські пропагандисти, посилаючись на голову Світового союзу старовірів Леоніда Севастьянова, який, як стверджується, провів телефонну розмову з Франциском щодо ситуації з вигнанням ченців УПЦ.

За його словами, Папа Римський нібито готовий виступити посередником у переговорах між ПЦУ та московськими попами.

"Він казав, що готовий стати посередником, щоб УПЦ (МП) з ПЦУ могли обговорити всі особисті питання. Він міг би бути посередником, міг би допомогти УПЦ захистити їхню позицію. <…> Якщо є проблема у налагодженні контактів, донесенні позиції, він готовий виступити посередником", — сказав Севастьянов.

При цьому Севастьянов додав, що інших юридичних механізмів допомоги, окрім заклику до миру та переговорів, понтифік не має.

"Він може тільки закликати до миру, діалогу та переговорів. У справі з Лаврою він закликає до пошани святості місць, щоб припинилися дії, які зараз відбуваються, але якось конкретно втрутитися — немає в нього таких юридичних механізмів", — передають росЗМІ слова глави спілки старовірів.

Нагадаємо, що УПЦ МП повністю виселяють із Києво-Печерської лаври. Це пов'язано з розірванням договору оренди. Заповідник попередив, що з 29 березня 2023 року договір буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи та листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. Звичайно, такий стан справ не влаштував московських попів і вони почали бити на сполох. Вони й записували звернення до Зеленського та приходили під стіни Офісу президента. Однак це так і не допомогло і зараз УПЦ МП активно "пакує валізи".

Раніше ми писали, що російський патріарх кирилл заступився за УПЦ МП, що виселялася з Києво-Печерської лаври.