Путін розповів, які "кордони ДНР-ЛНР" визнала Росія

Читать на русском
Автор
1267
Путін замахнувся на схід України
Путін замахнувся на схід України. Фото rbc.ru

Рішення Кремля є остаточним

Російський президент Володимир Путін заявив, що "ДНР" та "ЛНР" визнані в межах Донецької та Луганської областей. Такі межі своїм "республікам" у "документах" початково прописали окупанти.

Про це повідомляють численні росЗМІ.

У своїх висновках російський уряд орієнтувався на так звані "конституції" окупованих територій. Як відомо, бойовики ОРДЛО вважають, що їхня "влада" має поширюватися на всю територію Донеччини та Луганщини.

Виходить, що Путін відверто заявив, що Росія визнає "Л-ДНР" у рамках споконвічно українських областей, що є прямим порушенням територіальної цілісності української держави. Також подібні законодавчі рішення суперечать будь-яким міжнародним договорам про визнання суверенітету інших країн.

"Мінських домовленостей більше не існує", — спробував виправдати своє рішення політик.

Серед іншого російський лідер висловив сподівання, що всі "спірні питання щодо кордонів" ОРДЛО незабаром будуть вирішені дипломатичним шляхом. При цьому наразі варіант із мирними переговорами Володимир Путін не бачить можливим.

Поки що офіційного рішення про вхід російських військовослужбовців на Донбас не прийнято. Принаймні саме так це декларує Володимир Путін. Однак у Раді Федерації йому дозволили віддати наказ про висадку армії в інших державах.

Нагадаємо, що саме визнання "Л-ДНР" відбулося у понеділок, 21 лютого. Це сталося після того, як до Путіна безпосередньо звернулися очільники бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник. Цьому передували численні провокації з боку окупантів, а також початок справжньої депортації мирного населення на територію Росії.

Західні лідери вже об’єднуються, щоб протистояти Кремлю за допомогою санкцій, а Туреччина навіть пообіцяла відповідь у Чорному морі. Водночас Україна вирішила офіційно розірвати всі дипломатичні відносини з Москвою.