Боїться зайвий раз виходити на публіку, але залишається в Україні: де живе Софія Ротару і чому зникла з радарів (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 серпня 2024, 11:05

Софія Михайлівна живе під Києвом, розповіла її сестра Ауріка

Українська співачка Софія Ротару знаменита величезною кількістю шанувальників як на батьківщині, так і за кордоном. Раніше вона часто вирушала до гастрольних турів і періодично спілкувалася з пресою. Однак після повномасштабного вторгнення Росії в Україну артистка почала вести закритий спосіб життя та не з’являтися на публіці. Багатьом українцям не сподобалася мовчазна позиція естрадної зірки, та й у країні-агресорці на неї нападають самі путіністи.

7 серпня Національна легенда України Софія Ротару святкує свій день народження – сьогодні їй виповнюється 77 років. "Телеграф" розповідає, де зараз перебуває українська виконавиця молдавського походження і чому не дає жодних коментарів, зокрема про війну.

Куди зникла Софія Ротару

Рівно 2 роки тому співачка виклала на своїй сторінці в Інстаграмі фото, на якому вона позує у селі Маршинці Чернівецької області. Насправді Софія Михайлівна не мешкає там.

Як пояснила раніше її молодша сестра Ауріка obozrevatel, знаменитість живе в елітному селищі П’ятихатки, куди вона переїхала на постійне місце проживання після анексії Криму. Мало того, вона проживає там разом із єдиним сином Русланом Євдокименком.

"Соня під Києвом, у своєму будинку, як завжди. Син Руслан із нею. Так було і раніше – вони живуть там усі разом, як у минулі роки", – розповіла Ауріка Ротару.

Нагадаємо, що цікава історія вийшла з єдиним сином артистки Русланом Євдокименком та онуком Анатолієм. Навесні 2022 року чоловіки намагалися нелегально виїхати з країни через кордон із Молдовою, щоб уникнути мобілізації. У липні стало відомо, що онук Ротару раптово опинився у Франції — Анатолію вдалося виїхати з країни, попри його призовний вік. Яким чином Анатолій перетнув кордон – невідомо. Зараз він записує треки під псевдонімом SHMN.

Фото: instagram.com/shmn
Сімейство у зборі на Новий рік 2022. Фото: instagram.com/sofiarotaru.official

Чому Софія Ротару не виходить на публіку

Інсайдер повідомив obozrevatel, що 77-річна виконавиця уникає контактів з людьми і намагається звести живе спілкування до мінімуму через страх повторного зараження коронавірусом. Нібито свого часу Софія Михайлівна дуже важко перенесла "Омікрон" — різновид COVID-19. Зараз в артистки зі здоров’ям усе гаразд.

Софія Ротару нечасто спілкується з підписниками, лише зрідка постить у сторіс Інстаграму. Наприклад, у 2023 році зірка привітала українців із Днем Незалежності.

Нещодавно Андрій Данилко розповів в інтерв’ю "І Гримнув Грем", що зірка вперше зателефонувала йому в ніч на Новий 2023 рік, коли вона спускалася в укриття через обстріл Росії. "Ви знаєте, коли був Новий рік і бомбардування, з 2022 на 2023 рік, вона мені зателефонувала. Ніколи не дзвонила. І ми так якось з нею мило поговорили, якось так по-людськи", — розповів співак.

Софія Ротару, Андрій Данилко та путініст Басков у 2012 році

Нерухомість Софії Ротару у Криму

За повідомленнями в соцмережах, співачка ясно дала зрозуміти, що вона залишається з Україною, чим неабияк розлютила росіян. В анексованому РФ Криму в Ялті знаходиться готель зірки з назвою Villa Sofia. Його окупанти хочуть "націоналізувати".

У жовтні 2022 року Софія Ротару з’явилася у Києві. Артистка приїхала, аби вшанувати пам’ять свого чоловіка Народного артиста України, керівника ансамблю "Червона рута" Анатолія Євдокименка, якого не стало 20 років тому.

Зазначимо, що Ротару про війну в Україні особливо не висловлюється, у зв’язку з цим у червні 2022 року Наталія Мосейчук навіть зізналася, що її дратує мовчання артистки та те, що це публічно не засуджують її українські колеги.