Трансферна сага завершена: "Шахтар" продав Мудрика за рекордну суму

Читати російською
Автор

Гірники продали футболіста за рекордні 100 млн євро

Вінгер "Шахтаря" та збірної України Михайло Мудрик, якого сватали до багатьох європейських клубів, після тривалих переговорів перейшов у лондонський "Челсі".

Про це повідомляє пресслужба лондонського клубу на своєму офіційному сайті. Гравець 15 січня успішно пройшов медогляд.

"Я такий щасливий, що підписав контракт з "Челсі". Це великий клуб у фантастичній лізі, і це дуже привабливий проєкт для мене на даному етапі моєї кар’єри. Я дуже радий познайомитися з моїми новими товаришами по команді й з нетерпінням чекаю на можливість працювати і навчатися у Грема Поттера та його співробітників", — сказав Мудрик після завершення свого переходу.

Зазначимо, трансфер Мудрика став рекордним для України. Раніше найдорожчою продажею для українського клубу був перехід Фреда із "Шахтаря" до "Манчестер Сіті" (59 млн євро) у 2018 році.

Топ-10 переходів із українського клубу

Футбольний інсайдер Фабриціо Романо у Twitter розповів про деталі переходу. "Шахтар" може отримати 100 млн євро від цього трансферу. 70 млн євро Гірники отримають гарантовано, а 30 млн євро у вигляді бонусів. Щоб принести додаткові гроші Гірникам, Мудрик разом з "Челсі" має виграти АПЛ або Лігу чемпіонів протягом 7 років. Саме на такий термін розрахована угода українця із лондонцями. Зарплата 22-річного українського вінгера складе 7,5 млн євро на рік.

Додамо, Мудрику пообіцяли місце у старті Синіх. Крім того, він уже встиг провести розмову з головним тренером "Челсі" Гремом Поттером.

Нагадаємо, перехід Мудрика до "Челсі" – принципова позиція керівництва "Шахтаря", яке поставило гравцеві ультиматум. Сам футболіст спочатку хотів перейти до "Арсеналу". Каноніри зробили три офіційні пропозиції щодо вінгера збірної України, але всі вони не влаштували донеччан. У якийсь момент гравцем зацікавилося "Челсі", яке зрештою погодилося на фінансові вимоги президента "Шахтаря" Ріната Ахметова.