Підсумки дня 15 жовтня: засідання РНБО, розширення "червоної зони", обмеження від ПриватБанку

Читати російською
Автор

Вечірній дайджест головних подій 15 жовтня

Коронавірус в Україні

Активно хворіти продовжують не тільки діти, але і дорослі

В Україні на ранок п’ятниці зафіксували 13624 випадки коронавірусу. У лідерах — Харківська, Дніпропетровська і Запорізька області. Через наростаючу кількості хворих в МОЗ вирішили переглянути список професій з обов’язковою вакцинацією. Новий опублікують протягом 10 днів, але і він не остаточний.

"Червона зона" у п’яти областях

Носити маску — обов’язково. /slovoidilo.ua

15 жовтня в "червону зону" увійшла Херсонська область, а з 18 жовтня в Україні "почервоніють" ще й Одеська, Донецька, Запорізька та Дніпропетровська області. У зоні будуть діяти ряд обмежень. На Херсонщині за дотриманням карантинних заходів вже почали стежити спеціальні патрулі.

Засідання РНБО

Олексій Данілов /rnbo.gov.ua

На засіданні РНБО оголосили про прийняття плану оборони України, а також стратегії з біологічної та інформаційної безпеки. Крім цього ввели санкції проти 237 людей за організацію і участь у виборах до Держдуми РФ, а також заборонили працювати однієї компанії.

Обмеження від ПриватБанку

Для того, щоб оформити безліміт на отримання і відправку грошей, потрібно зателефонувати за номером 3700 /privatbankinfo.com

ПриватБанк лімітував грошові перекази за кількістю. В місяць дозволяється отримувати і відправляти не більше 200 переказів по Україні (по 100 перекладів в кожній категорії). Волонтерам і тим, хто збирає кошти на лікування, залишили можливість безліміту, але необхідно пройти ряд процедур.

Нова пісня Адель

Адель готується до випуску свого нового альбому "30" /Скріншот відео

Адель опублікувала кліп на пісню Easy On Me, який за менш ніж 9 годин набрав 16 млн переглядів на відеохостингу. Він знятий в стилістиці чорно-білого кіно.