Підсумки 25 січня: "штурм" Ради у Києві та новий пакет військової допомоги для України

Читати російською
Автор

Ключові події 25 січня від журналістів "Телеграфу".

Коронавірус в Україні

Кількість хворих продовжує зростати /telegraf.com.ua

В Україні на ранок 25 січня коронавірус не здає своїх позицій – зафіксували 19 118 нових випадків. У лідерах – Львівщина. З вівторка на Івано-Франківщині "червона зона" карантину, а незабаром до неї приєднаються Львівська та Рівненська області. Зростання кількості хворих може бути пов’язане зі штамом "Омікрон", який активно вражає дітей.

Ситуація на Донеччині

ВСУ зазнають втрат /news.bigmir.net

Двоє українських військових постраждали внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі за 25 січня. Стан одного з них – тяжкий.

Звернення президента Володимира Зеленського

Володимир Зеленський закликав не панікувати /Скрін із відео

Президент Володимир Зеленський, який відзначає 44 день народження, звернувся до українців із новою промовою. У відео він закликав не панікувати через російські війська і бути впевненим в Україні. Він окреслив ситуацію у боротьбі з коронавірусом та проходженні опалювального сезону. Головне запевнення – все під контролем.

Фантоми на дорогах

Систему "Фантом" помітити на авто непросто

В Україні на патрулювання вулиць виїхали машини правоохоронців "під прикриттям" без зовнішніх ознак поліції. Машини фіксуватимуть швидкість та автоматично повідомлятимуть про порушення.

"Штурм" Ради у Києві

Протест зібрав тисячі людей

У Києві протест "Save ФОП" перейшов у спроби прорватися до будівлі Верховної Ради. Протести відбулися через запровадження касових апаратів. Стримував натовп спецназ, а депутатів вивели із будівлі.

Зброя від США

Розвантаження постачання озброєння

В Україну прибула третя частина озброєння з партії на загальну суму 200 млн доларів США. Серед поставок – зброя та боєприпаси. Повідомляється про прибуття ПТРК Javelin.