Війна — день 294: в Україні відновлюється електропостачання, ЗСУ б’ють по тилах окупантів

Читать на русском
Автор
27574
Вторгнення триває 294 дні
Вторгнення триває 294 дні. Фото Телеграф

Оперативно про головне 14 грудня

Вторгнення російських військ в Україну триває 294 дні. Україна збільшує генерацію електроенергії, завдяки чому знижуються періоди відключення світла в областях країни. Тим часом на фронті ЗСУ активно "прасують" артилерією скупчення техніки та живої сили противника.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 14 грудня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Ситуація в енергосистемі України цього тижня покращала, у більшості регіонів вдалося відновити графіки планових відключень, заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

22:00 Вищий антикорупційний суд України конфіскував усе майно екс-президента-втікача Віктора Януковича на користь держави, повідомляє Центр протидії корупції.

21:00 Сенат Чехії визнав Голодомор геноцидом українського народу.

20:00 Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій у найближчі місяці на сході країни, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний у розмові з Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США у Європі генералом Крістофером Каволі.

19:00 З початку повномасштабного вторгнення росії в результаті бойових дій загинули 184 українські спортсмени, заявив Зеленський у розмові з Бахом.

18:00 У Херсоні через травми, отримані під час обстрілу міста окупантами, померла 8-річна дитина, повідомив начальник пресслужби Сил оборони Херсона Дмитро Плетенчук.

17:00 Папа Римський закликав до "скромного" Різдва, щоб допомогти Україні: у мережі українці відповіли.

16:00 Скандал із відвертим календарем "5 каналу": Залужний висловив своє ставлення.

15:00 Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, окрему увагу учасники засідання приділили гарантуванню безпеки на державному кордоні.

Україна отримала останній транш у розмірі 500 мільйонів євро в рамках восьмої виняткової програми макрофінансової допомоги ЄС.

Франція та Італія прийняли заявку України на постачання системи ППО Mamba (SAMP/T), — повідомляють ЗМІ.

14:00 Прес-секретар президента росії дмитро пєсков заявив, що можливість новорічного перемир'я не розглядається.

12:20 Росіяни обстріляли Херсонську ОВА, пошкоджені два поверхи.

11:00 У Запоріжжі чули вибухи, – це працювала ППО.

Над Київщиною збили усі 13 дронів, заявив Зеленський. Посол США в Україні Бріджіт Брінк вже відреагувала на атаку, заявивши, що нова партія допомоги Україні вже в дорозі.

10:00 росія орієнтовно втратила вже 96 тисяч окупантів в Україні:

Втрати росії в Україні 14.12.2022
Втрати росії в Україні 14.12.2022

09:00 Київська міська військова адміністрація заявляє про збиття вже 13 дронів. На одному з них було написано: "За Рязань".

08:00 "За попередньої інформацією уламок від дрону пошкодив дві адмінбудівлі в Шевченківському районі. Інформація по жертвах уточнюється", — повідомляє КМВА щодо вибухів в Києві.

07:10 Вибухи чули у передмісті Києва та у Шевченківському районі столиці, — попередньо працювала ППО, але деталі влада обіцяла відкрити пізніше.

06:00 Ранок починається з повітряної тривоги на півночі. Можливо, атакують дрони з Білорусі.

3:00 З початку повномасштабного вторгнення росії співробітники Нацполіції відкрили понад 48 тисяч кримінальних справ проти окупантів та колаборантів.

1:20 Велика Британія поставить Україні новий пакет військової допомоги на 50 мільйонів фунтів стерлінгів, до нього увійдуть 125 зенітних гармат

00:00 До енергоблоків захопленої російськими агресорами найбільшої атомної станції в Європі Запорізької АЕС підключають мобільні котельні на дизельному паливі для запобігання замерзанню критичних систем станції, повідомили у МАГАТЕ.

З даними за 11 грудня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 291: окупанти обстрілюють Україну та отримують "бавовни" у відповідь

Інформація за 12 грудня доступна у зведенні: Війна — день 292: важкі бої за Бахмут, ЗСУ мають успіхи на Луганщині

Про те, що відбувалося 13 грудня, можна дізнатися у матеріалі: Війна — день 293: окупанти зазнають величезних втрат, але тиснуть під Бахмутом