Війна — день 313: окупанти сповільнилися на фронті, але тероризують українців дронами

Читать на русском
Автор
26445
Вторгнення триває 313 днів
Вторгнення триває 313 днів

Оперативно про головне 2 січня

Повномасштабне російське вторгнення в Україну триває 313 днів. Окупанти продовжують намагатися тиснути практично по всій лінії фронту на Донбасі, але аналітики вже почали помічати, що через брак боєприпасів кількість обстрілів зменшилася десь утричі. Проблеми у росіян спостерігаються і з ракетами, яких, за оцінками ГУР, у них залишилося приблизно на два-три масовані удари. Водночас окупанти продовжують тероризувати українців іранськими дронами і хоча їх постійно перехоплюють українські сили ППО, але схоже, що росіян це не зупиняє.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 2 січня 2023 року, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 НАТО має збільшити виробництво зброї у 2023 році заради України, заявив генсек альянсу Столтенберг.

22:00 У Сватовому на Луганщині вибухнув склад боєприпасів російських окупантів, повідомляє СтратКом ЗСУ.

21:00 В окупованому Криму лунають вибухи. Місцеві пабліки пишуть про "роботу ПВО" в Севастополі, Сімферополі, а також деяких інших населених пунктах півострова.

20:00 ЗСУ звільнили острів Великий Потьомкінський. Це острів між лівим та правим берегом Дніпра біля Херсону

19:00 Вищий військовий орган НАТО збереться 18-19 січня, щоб обговорити подальшу підтримку України

17:00 Повітряні сили ЗСУ знищили 1893 повітряні цілі з початку бойових дій, також частина цілей була збита силами та засобами інших видів ЗСУ та інших складових Сил оборони, повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Загалом 2022 року знищено понад 100 тис. осіб особового складу, 3 тис. танків, 6 тис. бойових броньованих машин, 2 тис. артилерійських систем, 420 систем залпового вогню, близько 300 бойових літаків, 270 вертольотів противника, поінформував він.

16:00 У Міноборони рф визнали наявність втрат в результаті артудара з ПТУ в Макіївці, проте називають цифру вдесятеро нижчою за українську сторону, що озвучується.

15:00 У Бердянську чули вибух, — окупанти стверджують, що це ППО збила розвідувальний безпілотник.

Окупанти можуть знову вдарити по Україні перед Різдвом 7 січня, Україна готується до нової масованої атаки, — речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

13:30 На Миколаївщині чутно вибухи, — це наші на полігоні.

Ось так виглядають підстанції після ударів рф, — одна ракета чи дрон перекреслюють багаторічну працю енергетиків на об'єкті.

13:00 На Черкащині чули вибухи — це було планове знищення боєприпасів, ситуація під контролем.

12:00 У Бучанському та Вишгородському районах Київської області сьогодні буде чути вибухи, — це планові роботи ДСНС та навчання саперів.

Ситуація в енергосистемі України є повністю контрольованою, незважаючи на пошкодження, завдані внаслідок нічної атаки російських агресорів дронами по енергетичній інфраструктурі, повідомляє "Укренерго". Для запобігання аваріям областям доведено ліміти споживання на вечірній період.

10:45 Росіяни атакували центр Берислава – обстріляли міський ринок. Імовірно, вогонь вівся з танку зі сторони тимчасово окупованої Каховки, відомо про п'ять поранених, серед яких троє у важкому стані, — голова ОВА Ярослав Янушевич.

росія за минулу добу втратила в Україні 44 безпілотників і більше 700 окупантів:

Втрати росії в Україні 02.01.2022
Втрати росії в Україні 02.01.2022

08:45 Цієї ночі сили ППО знищили 39 "шахедів", два "Орлан-10" та Х-59.

08:15 Над Києвом за час тривоги збили 22 повітряні цілі.

У Кам'янському районі під Дніпром уламки "шахеда" впали на приватне підприємство, була пожежа, у Нікопольському районі Дніпропетровщини внаслідок обстрілу з важкої артилерії пошкоджена база відпочинку.

07:10 Внаслідок нічної атаки на Київ було знищено 20 повітряних цілей, проте були пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури. В столиці запроваджено аварійні відключення, є знеструмлені об'єкти теплопостачання, — Кличко.

Вранці 2 січня "український безпілотник атакував" об’єкт енергопостачання у Климівському районі Брянської області росії, — стверджує губернатор.

05:00 Внаслідок удару ЗСУ за місцем базування окупантів загинуло 400 та поранено 300 рашистів.

03:00 Місцеві паблики воронежу повідомляють про вибухи в районі аеродрому "Балтімор", де базуються бомбардувальники Су-34.

02:00 Нічна атака дронів-камікадзе по Україні: знищено десятки іранських БПЛА і одна високоточна ракета.

01:12 У Деснянському районі Києва уламки дрону впали на проїжджу частину дороги. Пошкоджено вікна в будинку поруч. Інформація про постраждалих уточнюється. Працюють екстрені служби.

00:16 У Києві та області працює ППО. Повідомляється про "приземлення" 2 дронів.

00:00 Окупанти знову запустили по Україні чергову партію "шахедів", за попередньою інформацією частина з них відправлена у бік Києва

Інформація за 30 грудня доступна у зведенні: Війна — день 310: росіяни атакують дронами та намагаються позбавити Україну світла під Новий рік.

З даними за 31 грудня можна ознайомитися у трансляції: "Війна — день 311: ЗСУ досягли успіху на Луганщині, а росіяни продовжують тероризувати мирних українців".

Про те, що відбувалося 1 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 312: ворог продовжує обстріли, але українці мають намір битися до Перемоги.