Іменини 15 жовтня: кого вітаємо з Днем ангела у неділю за новим стилем

Читать на русском
Автор
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 15 жовтня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 15 жовтня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У неділю, 15 жовтня, у 2023 році відзначається Всесвітній день студента, День здоров’я молочної залози, День працівників харчової промисловості, Міжнародний день білої тростини, Всесвітній день миття рук, Міжнародний день сільських жінок, День втраченої дитини.

Також у цей день за новим календарем в Україні вшановується пам’ять мучеників Сарвіла та Вевєї, преподобномученика Лукіана, святителя Савіна, Лукіана Печерського. А носії восьми імен святкують свій День ангела.

Чоловічі іменини 15 жовтня

Опанас (Афанасій), — у перекладі з давньогрецької означає "безсмертний".

Денис, — вважається, що це ім’я походить від імені грецького бога сил природи та виноробства Діоніса. 15 жовтня вшановується архієпископ Діонісій Суздальський.

Дмитро, — це популярне на сьогодні ім’я прийшло з Стародавньої Греції і буквально означає "посвячений богині землі та родючості Деметрі".

Юхим, — грецьке ім’я, яке можна перекласти як "добродушний" або "благочестивий". 15 жовтня вшановується Євфимій Новий, Солунський (Фессалонікійський).

Іван, Ян, — прийнято вважати, що це дві форми одного древнього єврейського імені, яке означає "помилований Богом". 15 жовтня вшановується єпископ Іоанн Суздальський і Нижегородський.

Лук’ян, — це латинське ім’я, яке перекладається "син Луки", "той, що належить Луці". 15 жовтня вшановується одразу два святі з таким ім’ям: священномученик Лукіан Печерський, преподобномученик Лукіан Антіохійський.

Семен (Симон), — це дві форми одного єврейського імені "Шимон", яке означає "почутий Богом".

Жіночі іменини 15 жовтня не відзначаються.

Як відомо, раніше цього року Православна церква України перейшла на новий календар і 15 жовтня відзначаються церковні свята, які раніше відзначалися 28 жовтня. А раніше цього дня за старим календарем святкували іменини носії імен Андрій, Борис, Василь, Георгій, Давид, Дмитро, Єгор, Іван, Костянтин, Михайло, Петро, Степан, Теодор, Федір, Яків, Ян, Олександра, Ганна, Устінія, Юстина.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як легко помити люстру з незнімними деталями.