Іменини 18 жовтня: кого вітаємо з Днем ангела у середу за новим стилем

Читать на русском
Автор
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 18 жовтня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 18 жовтня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У середу, 18 жовтня, 2023 року відзначається Всесвітній день цукерок, День краватки, День без бороди, Всесвітній день менопаузи, Міжнародний день жіночого щастя, Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакету, Всесвітній день гітари.

Також у цей день за новим календарем в Україні вшановується пам’ять апостола та євангеліста Луки, мученика Марина Аназаровського, преподобного Іуліана Персіяніна. А носії одразу 14 чоловічих та жіночих імен святкують свій День ангела.

Жіночі іменини 18 жовтня

Єлизавета, — єврейське ім’я, яке означає "Бог мій — клятва".

Єфросинья, — це грецьке ім’я, яке буквально перекладається як "радісна", "благодумна".

Злата, — це давньогрецьке ім’я, яке перекладається як "золота", "золотце". 18 жовтня вшановується свята великомучениця Злата (Хриса).

Чоловічі іменини 18 жовтня

Андрій, — поширене грецьке ім’я, яке означає "хоробрий" або "мужній".

Гавриїл, — красиве давньоєврейське ім’я, що означає "помічник Бога" або "Божий воїн". 18 жовтня вшановується мученик Гаврило Єгипетський.

Давид, — ім’я давньоєврейського походження, яке означає "улюбленець", "коханий". 18 жовтня вшановується преподобний Давид Серпуховський.

Йосип, — походить від біблійного імені Йехосеф, що означає "Бог примножив". 18 жовтня вшановується ігумен Йосип Волоцький (Волоколамський).

Лука, — це грецьке ім’я, яке за однією з версій означає "той, хто народився на світанку" або "той, що світиться", а за іншою позначає людину, яка народилася в Луканії на півдні Італії. 18 жовтня вшановується священномученик Лука Євангеліст.

Микола, — з давньогрецької перекладається як "переможець народів".

Семен, — це одна з форм єврейського імені "Шимон", яке означає "почутий Богом".

Сергій, — коріння цього імені йде у греко-римську міфологію, і за різними версіями воно може перекладатися як "слуга Бога", "захисник", "ясний", "високошановний".

Теодор, Федір, — обидва імені походять від грецького Теодороса, що означає "подарований Богом" або "Божий дар".

Юліан, — латинське ім’я, яке означало "з роду Юліїв". 18 жовтня вшановується пустельник Іуліан Персіянін.

Як відомо, раніше цього року Православна церква України перейшла на новий календар і 18 жовтня відзначаються церковні свята, які раніше відзначалися 31 жовтня. А раніше цього дня за старим календарем святкували іменини носії імен Гавриїл, Григорій, Дем’ян, Денис, Єремей, Інокентій, Кузьма, Макар, Матвій, Олександра.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про шість порад, як зігрітися вдома без опалення.