Дивна стабільність. У росії знову раптово помер топ-нафтовик

Читать на русском
Автор
586
Володимир Некрасов
Володимир Некрасов. Фото Відкриті джерела

За останні кілька років у росії загадково померло кілька топових чиновників головних компаній країни

Помер голова ради директорів ЛУКОЙЛу Володимир Некрасов. Цікаво, що 1 вересня 2022 року був знайдений мертвим після падіння з вікна голова ради директорів, перший виконавчий віцепрезидент Равіль Маганов.

Про загибель Некрасова повідомили у пресслужбі компанії. Йому було 66 років, з яких майже 50 присвятив роботі у ЛУКОЙЛ.

"З глибоким сумом повідомляємо про раптовий відхід з життя голови ради директорів ПАТ "Лукойл" Володимира Івановича Некрасова. За попереднім висновком лікарів смерть настала внаслідок гострої серцевої недостатності", — йдеться у повідомленні.

Також у компанії розповіли, що Некрасов обіймав спочатку посаду гендиректора ключового виробничого товариства "ЛУКОЙЛ-Західний Сибір" Групи "ЛУКОЙЛ", потім був першим віцепрезидентом компанії та радником президента компанії. Після цього він отримав посаду голови ради директорів ЛУКОЙЛу.

Варто нагадати, що це не перша загибель топ-нафтовика у росії. У 2020 році помер попередник Некрасова на посаді голови ради директорів ЛУКОЙЛу Валерій Грайфер. Крім цього, у січні 2022 року у власній ванній знайшли тіло голови транспортної служби "Газпром інвесту" Леоніда Шульмана з порізами на руках. На наступний день після повномасштабного вторгнення, тобто 25 лютого, повішеним у гаражі знайшли заступника генерального директора Єдиного розрахункового центру "Газпрому" (казначейство компанії) з корпоративної безпеки Олександра Тюлякова. Поруч з обома чиновниками були передсмертні записки.

Згодом, у квітні 2022 року, в Москві знайшли мертвими сім'ю колишнього віцепрезидента "Газпромбанку" Владислава Аваєва. За попередніми даними, чоловік спочатку застрелив дружину та 13-річну доньку, а потім наклав на себе руки. А через кілька днів в Іспанії знайшли мертвими сім'ю ще одного колишнього топчиновника Сергія Протосеню разом із неповнолітньою донькою та дружиною. Слідчі в обох випадках заявили, що спочатку чиновники вбили рідних, а потім наклали на себе руки.

В травні 2022 року помер колишній топменеджер ЛУКОЙЛу, мільярдер Олександр Суботін. Напередодні він пройшов "антипохмільний сеанс" в одного шамана. А 4 липня в басейні в елітному котеджному селищі "Морські тераси" під Петербургом знайшли застреленим Юрія Воронова, який був головним підрядником компанії "Газпром".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що помер російський полковник андрій кондрашкін, який командував окупантами під Бахмутом. Подробиці його загибелі невідомі.