Війна — день 257: росіяни зазнають тяжких втрат, але готують новий масштабний удар по Україні

Читать на русском
Автор
28106
Вторгнення триває вже 257 днів
Вторгнення триває вже 257 днів

Оперативно про головне 7 листопада

Повномасштабне вторгнення росії триває вже 257 днів. Окупанти зазнають тяжких втрат на фронті як у живій силі, так і бойовій техніці, через що на фронт доводиться гнати застарілу техніку. Не маючи змоги здобути перемогу на полі бою, росіяни методично знищують об’єкти критичної інфраструктури, і вже встигли пошкодити близько 40% об’єктів енергетики. Крім того, президент Володимир Зеленський попередив про те, що незабаром росіяни спробують завдати ще одного масштабного удару по Україні.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 7 листопада, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Повідомляється про вибухи у Полтавській та Дніпропетровській областях. Попередньо росіяни запустили дрони-камікадзе.

22:00 NBC повідомиd про загибель в Україні ще одного американського добровольця. За даними телеканалу, його звали Тімоті Гріффін, він воював на боці ЗСУ у складі "Іноземного легіону".

21:00 Гендиректор ДП "Антонов" Євген Гаврилов заявив, що підприємство розпочало будівництво другого літака Ан-225 "Мрія" замість того, який було знищено росіянами у лютому під час бойових дій у Гостомелі. Він стверджує, що новий літак готовий вже на 30%.

20:00 Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар запропонує продовжити чинну угоду про зерновий коридор ще на один рік, повідомляє турецьке агентство Hürriyet.

19:00 Авіація Сил оборони від початку доби завдала 9 ударів по позиціях російських окупантів. Під удари потрапили 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції засобів протиповітряної оборони супротивника, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 путін заявив, що близько 80 тисяч мобілізованих громадян рф зараз перебувають "у зоні проведення спеціальної операції", з них близько 50 тисяч беруть участь у бойових діях. Але довіри до цих цифр немає: ця заява — лише для розуміння того, що розповідає путін і кремлівська пропаганда росіянам.

17:00 Окупанти масово займаються мародерством на Херсонщині та можуть обстріляти житлові райони, щоб звинуватити ЗСУ, заявив голова обладміністрації Ярослав Янушевич.

16:00 В українських лікарнях зараз зайнято близько 10% ліжок, виділених для лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією, повідомив голова нацпрограми з питань імунізації Олександр Заїка. За його словами, пік захворюваності на ковід в Україні очікується в січні.

15:00 На війну начхати? У росії запевняють, що всесвітньо відома компанія повернеться до рф.

14:00 Посол Великобританії Мелінда Сімонс заявила, що евакуація посольства Великобританії з Києва не планується, оскільки ситуація з безпекою поки дає можливість продовжувати роботу.

13:00 Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну нарешті прибули довгоочікувані зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide.

12:00 У США та НАТО заявили, що не виключають ймовірність мирних перемовин із росіянами стосовно війни в Україні. Проте погодитись на них вони готові виключно у випадку, якщо Київ звільнить Херсон.

11:00 СБУ повідомила про підозру митрополиту однієї з єпархій УПЦ МП, якого обґрунтовано підозрюють в умисному розпалювання релігійної ворожнечі та образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

10:00 Полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан прокоментував ймовірний повторний наступ рф на Україну з боку Білорусі. На думку експерта, росія використовуватиме цю зиму для підготовки мобілізованих, які зараз навіть не здатні виконувати бойові завдання, тож очікувати наступу з півночі найближчим часом точно не варто.

09:00 ЗСУ звільнили половину територій, які росія окупувала після 24 лютого. Це 37% української території, яку захопили росіяни з 2014 року, заявляє OSINT-аналітик Defmon.

Карта звільнених територій України
Карта звільнених територій України

07:30 Українські військові відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Ямпіль, Андріївка, Красногорівка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне, Новомихайлівка Донецької області та Білогорівка на Луганщині, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Новини з фронту 7.11
Новини з фронту 7.11
Новини з фронту 7.11

07:00 Американська преса напередодні виборів у США (8 листопада) видає все цікавіші матеріали. The Wall Street Journal слідом за The Washington Post повідомило, що радника Байдена з питань держбезпеки Салліван просив Зеленського подати публічний сигнал про готовність перемовин з путіним. При цьому газета повідомила, що Салліван протягом останніх місяців веде конфіденційні переговори з секретарем Ради безпеки росії Патрушевим та помічником президента рф Ушаковим.

05:00 В окупованому Донецьку пролунали вибухи в центрі міста: спалахнула масштабна пожежа.

Пожежа у Донецьку.
Прильоти у Донецьку.
В гідрантах пожежників немає води.

04:00 Минулої доби ЗСУ знищили на півдні 14 окупантів, 3 одиниці автобронетехніки, пункт управління БпЛА та 3 склади з боєприпасами у Бериславському та Херсонському районах.

Повідомлення ОК "Південь".

03:30 Дяка Туреччині: кораблі рф з Владивостока, які мали обстрілювати Україну, повертаються додому.

Той випадок, коли замість "7 футів під кілем" хочеться побажати "торпеди вам в кормі"

03:00 З окупованого Херсона виїхали майже 80% мешканців, – координатор Херсонського хабу Головня.

02:00 У Миколаєві створили спеціальні екіпажі, які полюють на дрони-камікадзе — ОВА.

01:00 За тиждень ЗСУ знищили 20 складів із боєприпасами, 4 бази та штаб окупантів.

Тиждень пройшов на "відмінно".

00:00 Окупанти продовжують грабувати Херсонщину, намагаючись забрати звідти якнайбільше речей. При цьому у списку викраденого виявився дитячий паровозик.

Нагадаємо, про те, що відбувалося 4 листопада, читайте у зведенні: "Війна — день 254: окупанти здійснюють десятки атак на Донбасі, а до Києва приїхав радник Байдена".

Дані за 5 листопада доступні у матеріалі: "Війна — день 255: окупанти женуть війська на Бахмут і готуються до боїв на Херсонщині".

З інформацією за 6 листопада можна ознайомитись у трансляції: "Війна — день 256: важкі бої на Донбасі, росіяни замінували Херсон"