Війна — день 222: ЗСУ тиснуть окупантів у Херсонській області і продовжують наступ на сході

Читать на русском
Автор
35467
Вторгнення в Україну триває вже 222 дні
Вторгнення в Україну триває вже 222 дні

Оперативно про головне 3 жовтня

Вторгнення росії в Україну триває вже 222 дні. Наступ росіян захлинувся по всіх напрямках, а українські військові продовжують знищення військ противника. Зокрема, після перемоги в Лимані для ЗСУ відкрилися можливості для проведення контрнаступу у бік Кремінної й далі на території Луганської області. При цьому, згідно з оптимістичними прогнозами, українські захисники можуть просунутися аж до Луганська. Є хороші новини і в Херсонській області, де в окупантів, судячи з усього, прорвано фронт

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 3 жовтня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський відповів Маску: соцмережі вирують через заяви американця про Україну та росію.

22:00 Сполучені Штати оголосять про новий пакет військової допомоги Україні вже у вівторок – він міститиме чотири пускові установки високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), які будуть передані негайно, повідомляє Reuters із посиланням на два джерела.

21:00 Ілон Маск здивував "найвірогіднішим закінченням війни" росії з Україною: реакція вже з’явилася.

20:00 Українські підрозділи ППО у небі Дніпропетровської області знищили російську ракету.

19:00 Окупанти завдали ракетного удару по лікувальному закладу у Куп'янському районі Харківської області. Загинув лікар-анестезіолог, одну медсестру поранено. Інформація щодо постраждалих ще уточнюється. Будівля майже повністю зруйнована з 1 по 4 поверх.

18:00 "Обрушиться весь їхній фронт": військовий аналітик розповів, що змусить росіян тікати із Луганщини.

17:00 15 причин не боятися ядерного удару по Україні – думка Олександра Кочеткова.

16:00 Держдума рф схвалила путінську анексію тимчасово окупованих територій України — Луганської, Донецької, частини Запорізької та Херсонської областей.

15:00 Галас здійняли новини, що російський підводний човен К-329 "Білгород" вийшов з бази та може випробувати ядерну торпеду "Посейдон", — проте військовий експерт Олександр Мусієнко спеціально для "Телеграфу" пояснив, чому через це не треба хвилюватися.

14:00 пєсков видав нову серію заяв:

  • щодо анексії: "лнр" і "днр" будуть "приєднані" до рф в кордонах 2014 року, щодо кордонів Запорізької та Херсонської областей, — "будуть радитися з жителями";
  • щодо вступу України в НАТО: "ми уважно спостерігаємо за рішенням та розуміємо, що саме орієнтація України в НАТО стала однією з причин СВО";
  • про ядерну зброю: "все прописано в ядерній доктрині росії, інших міркувань бути не може".

13:00 У Бериславському районі Херсонщини було збито російський штурмовик Су-25.

росія знов збільшила кількість ракет у Чорному морі, — тепер в неї напоготові 40 ракет типу "Калібр", повідомляють Військово-Морські Сили ЗС України.

12:00 ЗСУ прорвалися на Луганщині і наступають на Лисичанськ, — про це заявляють бойовики "лнр". Підтверджень від наших поки нема, чекаємо зведення Генштабу.

В Ізюмському районі неподалік Балаклії на міні підірвався автомобіль екстреної медичної допомоги. На жаль, 60-річний водій загинув. 23-річний фельдшер отримав поранення, — повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

10:30 На росії жаліються на обстріл ЗСУ села Головчино Білгородської області, — кажуть, загинула 48-річна жінка, є руйнування.

Внаслідок ранкового ракетного удару по Запоріжжю пошкоджено інфраструктурний обʼєкт, два заклади освіти, один медичний заклад та попередньо сім багатоквартирних будинків.

09:20 Внаслідок агресії рф проти України на сьогодні загинуло 416 дітей, ще понад 784 постраждали, — ювенальні прокурори.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 03.10.2022
Втрати росії в Україні 03.10.2022

08:00 В Дніпрі та передмісті чули потужний вибух, здіймається дим.

До цього рано вранці ворог випустив близько 10 ракет С-300 по Запоріжжю та селах неподалік. Серед іншого був приліт по реабілітаційному центру, де навчались діти з особливими потребами, та інші об’єкти інфраструктури. Наразі відомо щодо одного постраждалого.

07:15 Кілька важливих новин на ранок:

  • після поразок на полі бою путін може віддати наказ атакувати аеропорти Польщі, вважає американський сенатор Марко Рубіо;
  • на окупованих територіях загарбники здійснюють подворові обходи, складають списки чоловіків призовного віку, виїхати дуже складно, — ОК "Південь";
  • вчора у рф в Чорному морі було напоготові 24 ракети типу "Калібр", на сьогодні їх число виросло до 32 ракет;
  • наразі вступ України в НАТО підтримують 10 з 30 країн Альянсу, при цьому Україна може вступити в НАТО прискорено, як Фінляндія та Швеція, вважає заступник глави ОП Ігор Жовква.

06:00 Повідомляється також, що був обстріляний Нікополь на Дніпропетровщині та Вільнянськ у Запорізькій області.

05:00 Ворог обстріляв ракетами Запоріжжя: є постраждалі.

05:00 У Сенаті США припустили, що рф може вдарити по аеропортах у Польщі.

03:00 ЗСУ на Півдні ліквідували 40 військових ворога, а також знищили 2 танки та збили ударний вертоліт рашистів.

00:30 Зеленський заявив про звільнення Архангельського та Миролюбівки. Інформацію підтвердив голова Херсонської ОВ Ярослав Янушевич.

Повідомлення голови Херсонської ОДА

00:00 У ЗСУ офіційно підтвердили звільнення села Торське на схід від Лиману

Нагадаємо, з даними за 30 вересня можна ознайомитися у матеріалі: "Війна – день 219: ЗСУ тиснуть на Донбасі, путін оголосив нову анексію, росіяни вбили десятки людей у Запоріжжі"

Про те, що відбувалося 1 жовтня, читайте у трансляції: "Війна — день 220: "котел" для окупантів у Лимані та підрахунки жертв у Запоріжжі"

Інформація про те, що відбувалося 2 жовтня, доступна у матеріалі: "Війна — день 221: росія загрожує ядерною зброєю, а ЗСУ зачистили Лиман"