Війна — день 237: рф продовжує терор України ракетами та дронами-камікадзе

Читать на русском
Автор
42011
Вторгнення триває вже 237 днів
Вторгнення триває вже 237 днів. Фото Телеграф

Оперативно про головне 18 жовтня

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 237 днів. Зазнаючи суттєвих втрат на фронті і не маючи якихось успіхів на полі бою, росіяни все більш активно вдаються до терору мирного населення України та постійно запускають українськими містами іранські дрони-камікадзе.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 18 жовтня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський високо оцінив нову німецьку протиракетну систему IRIS-T.

Сам факт звернення до Ірану за допомогою з постачанням дронів є визнанням Кремля свого військово-політичного банкрутства, сказав Зеленський.

22:00 З 7 по 18 жовтня росія завдала понад 190 ударів ракетами та дронами-камікадзе у 16 областях України, повідомляє Міністерство оборони України.

Пентагон наразі не може підтвердити інформації про те, що Іран уклав із росією угоду про продаж ракет класу "земля-земля" на додачу до ще більшої кількості дронів, заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

21:00 Російський гауляйтер Херсонщини, колаборант Володимир Сальдо оголосив про переміщення цивільного населення на лівий берег Дніпра.

20:00 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що найближчими днями НАТО доставить Україні системи протиповітряної оборони від дронів, зокрема з Ірану.

19:00 Екснардепа Максима Микитася затримали за підозрою в пропозиції хабара в сумі 22 млн євро міському голові Дніпра Борису Філатову за можливість будувати метро в місті, повідомляють САП і НАБУ.

18:00 Кабмін створив Координаційний штаб із питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованих територій через територію третіх країн до України на чолі з Верещук.

17:00 В Івано-Франківській області заарештовано активи підприємств рф на 150 млн грн та 20 об'єктів рухомого та нерухомого майна, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Минулої доби ЗСУ на південному напрямку знищили 22 окупанти, 11 одиниць техніки і два склади боєприпасів. Поблизу Нової Кам'янки знищена ДРГ, повідомляє ОК "Південь".

16:00 Україна відправить офіційну ноту уряду Ізраїлю з проханням надати Україні системи протиповітряної оборони, повідомив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

15:00 Україна отримала від ЄС черговий транш макрофінансової допомоги у 2 млрд євро — кошти допоможуть покрити нагальні бюджетні видатки, зокрема у соціальній і гуманітарній сферах, заявив Шмигаль.

росія обстріляла з артилерії прикордонні райони Сумщини, дві людини загинуло, одна травмована.

14:15 Рада прийняла кілька важливих рішень:

13:00 Після ранкової атаки на енергетичні об'єкти в Києві загинуло дві людини, ще одна постраждала. У Дніпрі постраждали ще чотири енергетики.

12:00 З 10 жовтня в Україні було зруйновано 30% електростанцій. Для переговорів з режимом путіна не залишилося місця — Зеленський.

За сьогодні сили ППО збили в Україні вже 6 іранських дронів, 4 ракети "Калібр", 1 ракету Х-101/Х-555, та 1 штурмовик Су-25.

11:00 Вибухи у районі "Північних потоків" 1 і 2 скоріш за все були диверсією, встановили слідчі в Німеччині, — The Wall Street Journal.

Над Херсонською областю наші воїни збили російський СУ-25, а ннад Дніпропетровщиною збили чотири ракети.

09:45 У Києві попередньо три прильоти по енергетичній інфраструктурі у Деснянському районі.

У Житомирі теж завдали ударів по енергетичній інфраструктурі, місто без світла та води.

Внаслідок агресії рф проти України загинуло 425 дітей, а ще понад 815 постраждали, — ювенальні прокурори.

Тим часом росія в Україні втратила за добу більше 500 окупантів:

Втрати росії в Україні 18.10.2022
Втрати росії в Україні 18.10.2022

08:45 Дві серії вибухів пролунали у Харкові, у Дніпрі два прильоти по об'єкту енергетичної інфраструктури.

Також повідомляється про вибухи на Київщині та Житомирщині, — попередньо ППО.

07:30 Кілька важливих новин на ранок:

  • ворог посилив терор Сумщини, за минулу добу по ній завдали близько 300 ударів, п'ять осіб загинуло;
  • вночі обстріляли Миколаїв, місто залишилося без електрики;
  • росія робить ставки на психологічний терор, а не на реальні успіхи на фронті, — такого висновку після атаки дронів на Київ дійшли в ISW;
  • США наразі не спостерігають "тривожних" ознак підготовки наступу з Білорусі чи ядерного удару з рф;
  • Італія надала Україні новий пакет допомоги;
  • Ілон Маск офіційно відкликав запит у Пентагон щодо сплати витрат на Starlink в Україні, — за це платитиме SpaceX.

06:40 Повітряна тривога в багатьох областях, є повідомлення про вибухи у Кривому Розі.

5:00 У США обіцяють вводити санкції проти всіх урядових компаній, які причетні до виробництва іранських безпілотників

3:00 На півдні України ЗСУ за попередню добу ліквідували ще 22 окупанти, а також знищили 4 танки, 2 міномети, гаубицю, зенітно-ракетний комплекс та 3 одиниці іншої техніки.

1:00 В адміністрації американського президента Джо Байдена заявили, що Іран бреше з приводу того, що не постачає зброю росії. У Держдепі США тим часом повідомили, що постачання Тегераном БПЛА росії порушує резолюцію Ради Безпеки ООН, яка схвалила ядерну угоду 2015 року між Іраном та шістьма країнами.

00:00 Пентагон розглядає можливість оплати супутникової мережі Starlink на території України із фонду, який використовувався для постачання зброї та обладнання українським військовим, пише Politico.

Нагадаємо, інформація за 15 жовтня доступна у трансляції: "Війна — день 234: окупанти намагаються окопатися, а мирні міста страждають від ударів" .

Дані за 16 жовтня читайте у матеріалі: "Війна — день 235: окупанти зазнають феєричних втрат, але продовжують ракетний тероризм" .

Про те, що відбувалося 17 жовтня, можна дізнатися у зведенні: "Війна — день 236: окупанти зазнають величезних втрат на Херсонщині та атакували Київ".