Іменини 3 жовтня: кого вітаємо з Днем ангела у вівторок за новим календарем

Читать на русском
Автор
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 3 жовтня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 3 жовтня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У вівторок, 3 жовтня, 2023 року відзначається Всесвітній день сільськогосподарської техніки, Всесвітній день грибника, День "погляньте на листя", День сталевого алхіміка, Всесвітній день смузі.

Також у цей день за новим календарем в Україні вшановують пам’ять священномучеників Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. А носії одразу шести імен святкують свій День ангела.

Чоловічі іменини 3 жовтня

Антон, — давньоримське ім’я, яке згідно з основною версією перекладається як "той, що вступає в бій" або "гідний похвали". 3 жовтня вшановується преподобний Антоній Медведєв.

Денис, — вважається, що це ім’я походить від імені грецького бога сил природи та виноробства Діоніса. 3 жовтня церквою вшановується самітник Діонісій Печерський, Щепа, і єпископ Афінський Діонісій Ареопагіт.

Іван, Ян, — обидва імені мають спільне давньоєврейське походження і перекладаються як "помилований Богом". 3 жовтня вшановується єпископ Кесарійський Іван Хозевіт.

Павло, — це ім’я перекладається з латинської як "невеликий".

Петро — з давньогрецької мови перекладається як "скеля" або "камінь".

Жіночі іменини 3 жовтня не відзначаються.

Як відомо, нещодавно Православна церква України перейшла на новий календар і 3 жовтня відзначаються церковні свята, які раніше відзначалися 16 жовтня. А раніше цього дня за старим календарем святкували іменини носії імен Олександр, Василь, Іван, Іларіон, Михайло, Олег, Остап, Теодор, Федір, Ян, Тетяна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про лайфхак, як швидко зварити крупи.