Війна — день 138: Україна готується деокупувати Південь, "бавовна" на окупованому Донбасі

Читать на русском
Автор
21063
Війна в Україні — день 138
Війна в Україні — день 138

Оперативно про головне за 11 липня

Українські сили оборони протягом 138 днів відбивають атаки росіян по всій лінії фронту. Окупанти продовжують безуспішні зусилля щодо наступу в Україні, дистанційно мінують територію та намагаються придушувати українські контратаки. ЗСУ за допомогою західного озброєння завдають точкових ударів по військових об’єктах рф на окупованій території Херсонщини. Також "бавовна" відбувається на окупованому Донбасі, зокрема по складу боєприпасів у Луганську відпрацювала HIMARS. Крім того, вище керівництво країни дало наказ на проведення військової операції по деокупації півдня України.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про головні події, що відбулися в Україні та світі 11 липня. Більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Збройні сили України в понеділок вранці завдали удару по ймовірному району розташування стартових позицій зенітно-ракетних комплексів "С-300" російських окупантів у районі Олешківських Пісків в окупованій частині Херсонської області, повідомляє Оперативне командування "Південь".

22:00 З серпня 2022 року пацієнти в Україні почнуть отримувати електронні рецепти на антибіотики, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

21:10 ЗМІ пишуть, що нардеп від "Слуги народу" Олександр Куницький потрапив до смертельної ДТП під Києвом. В аварії загинуло двоє людей. Офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації поки що немає.

20:00 Чемпіонат України з футболу стартує 23 серпня, повідомляє міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

19:00 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ.

18:00 Рінат Ахметов заявив, що передає свої телеканали в руки держави.

17:00 Ердоган та путін зідзвонилися та поговорили про Україну.

Радник Конгресу США зробив гучну заяву щодо ударів України по Росії.

16:00 путін хоче роздати російські паспорти всім українцям – вийшов указ.

15:00 В Херсоні чутно вибухи з боку аеропорту, а крім того росЗМІ повідомляють, що був замах на "губернатора" окупантів, зрадника володимира сальдо.

У Часовому Яру рятувальники дістали з-під завалів уже 24 загиблих, візуально спостерігається ще п'ять тіл.

13:50 Офіційне повідомлення ОК "Південь" щодо обстрілу Одещини: було два ракетні удари, 4 ракети Х-31 було випущено з Су-30, вони влучили в будинок та портову інфраструктуру, ще 3 ракети Х-31 були спрямовані по сільськогосподарських угіддях регіону. Пожеж не виникало. Постраждалих нема.

13:35 У Часовому Ярі під завалами виявлено тіла 22 загиблих осіб, врятовано з під завалів 9 осіб.

12:10 31 людина поранена, троє загинули внаслідок обстрілу Харкова вранці 11 липня, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Серед поранених — двоє дітей 4 та 16 років.

11:45 На Одещину росіяни випустили чотири ракети, одна влучила у об'єкт інфраструктури — спікер Одеської ОВА Сергій Братчук.

11:10 На Одещині чули кілька вибухів, інформація уточнюється.

"Харків. Ворог знову завдав ракетних ударів по місту. Попередньо відомо про 16 поранених та 3 загиблих. Інформація оновлюється, на місці працюють рятувальні та екстрені служби", — повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

10:10 Повідомляється про вибухи в Харкові.

Харків вибухи щойно
У Харкові вже кілька "прильотів"

09:45 В Часовому Яру вже 18 загиблих.

В рф заявили про замах на "голову" окупаційної влади Мелітопольского району, зрадника Андрія Сігуту.

Внаслідок збройної агресії рф в Україні на сьогодні загинуло вже 347 дітей, ще понад 648 постраждали, — ювенальні прокурори.

08:20 Вночі рятувальники витягли ще тіла загиблих внаслідок удару по багатоповерхівці у Часовому Яру на Донеччині, — загалом вже загинуло 17 осіб, під завалами може бути ще 22 людини, серед яких 9-річний хлопчик.

Будинок в Часовому Яру після ракетного удару
Будинок в Часовому Яру після ракетного удару

Російські військові намагалися прорватися в Мар'їнці та Краснопіллі, але це їм не вдалося. Натомість окупанти посилили обстріли как на сході, так і на півдні. Вони хочуть стримати українські сили і не дати перейти в наступ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

07:40 Вночі окупанти ударили з РСЗВ по Новосеменівці та Мар’янському в Апостолівській та Зеленодольській громадах під Кривим Рогом, люди не постражали, зачепило будинки та худобу.

06:45 Кілька важливих новин на ранок:

  • в Чорному морі залишається 2 великих десантних кораблі рф та 2 ракетні кораблі з 16 "Калібрами" напоготові;
  • окупанти посилюють артилерійські і ракетні удари на захід від Бахмута, ймовірно щоб ізолювати місто від ліній комунікацій;
  • цієї осені близько 400 тисяч українських дітей можуть піти до польських шкіл;
  • після наказу Зеленського звільнити південь України, "влада" окупованого Криму "раптово" підвищила рівень терористичної небезпеки в низці регіонів.

05:00 Ракетний удар по центру Харкова: зруйновано житлову 6-поверхівку, є постраждалі

Також ударів зазнав Миколаїв.

04:00 У Харкові пролунало кілька вібухів.

Оперативне командування "Південь" озвучило ппідтверджені втрати противника: 38 рашистів, 10 одиниць техніки, серед яких: 4 гаубиці "Мста-Б", переносний зенітно-ракетний комплекс та 5 одиниць авотехніки. Знищені 2 склади боєприпасів у Херсонській області.

02:00 Повідомляють про вибухи у Новій Каховці. Попередньо горить склад боєприпасів окупантів.

01:00 Глава МЗС Британії Ліз Трасс висунула свою кандидатуру на посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра.

00:00 Ближче до кінця минулої доби в окупованому Луганську пролунав потужний вибух та зайнялась пожежа на артскладах бойовиків.

Вся важлива інформація за 8 липня доступна у матеріалі: "Війна — день 135: окупанти планують захопити ще один облцентр, дивна заява путіна".

З новинами за 9 липня можна ознайомитися у зведенні: "Війна — день 136: просування окупантів сповільнилося, приниження росії на міжнародній арені".

Про події за 10 липня можна прочитати у статті: "Війна — день 137: штурм окупантів захлинувся, контратака ЗСУ на Херсонщині дедалі ближче".