Війна — день 169: росіяни продовжують отримувати удар за ударом по своїй військовій інфраструктурі

Читать на русском
Автор
19532
Вторгнення в Україну триває вже 169 днів
Вторгнення в Україну триває вже 169 днів. Фото Телеграф

Оперативно про головне 11 серпня

Триває 169-й день з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Поки росіяни відходять від потужного вибуху на військовому аеродромі біля міста Саки в окупованому Криму, в окупованому Донецьку стався вибух нібито з подальшим витоком аміаку на місцевому пивоварному заводі. Тим часом у ЄС всерйоз розглядають можливість заборони видачі віз до Шенгенської зони для громадян росії.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про головні події 11 серпня, проте більш оперативно отримувати інформацію можна у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський заявив про необхідність повного виведення російських військ з території ЗАЕС та відновлення контролю України за роботою станції

22:15 У Нью-Йорку розпочалось засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації навколо Запорізької АЕС.

21:00 Російські окупанти увечері обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади у Криворізькому районі, люди не постраждали, руйнувань немає, повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

20:00 "Неонацисти та тваринна ксенофобія": Захарова б'ється в істериці через гучне рішення Латвії щодо Росії.

19:00 Ситуація загострюється: росіяни завдали нового удару Запорізькій АЕС.

Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ.

18:00 13 тисяч білоруських діючих та колишніх військових погодились брати участь у війні в Україні на боці окупантів.

17:00 Попередження не діють: росіяни знову випустили по Запорізькій АЕС десяток снарядів.

16:00 Зеленський та генсек ООН зробили заяви щодо Запорізької АЕС.

McDonald's повертається: стало відомо, де в Україні почнуть працювати ресторани.

15:00 Віцепрем'єрка Ірина Верещук заявила, що обов'язкова евакуація може бути оголошена не лише на Донеччині, а й в інших частинах країни.

"Ми розуміємо… що частина міст та сіл, наприклад, Запорізької, Херсонської, Харківської областей може залишитися без засобів для існування, тепла, що найголовніше, і без світла", — сказала вона.

14:45 росія умисно запускає крилаті ракети над українськими АЕС, таким чином продовжуючи ядерний тероризм. Наслідки від радіаційної аварії на станції будуть аналогічні наслідкам від ядерного удару, — Зеленський виступив на конференції союзників України з країн Північної Європи.

У Кирилівці на березі моря знайшли мертвим місцевого бізнесмена Миколу Передерія, ресторан якого "Фішка" мав табличку від програми "Ревізор".

Російські окупанти можуть провести "трибунал" над захисниками "Азовсталі" у День Незалежності України 24 серпня.

13:00 У Міністерстві оборони України гарно підкололи росіян у Криму.

Тим часом з'явилося відео одного зі спалахів на аеродромі "Зябрівка", звідки з Білорусі атакували Україну росіяни. Або як заявили в Міноборони РБ, — "займання двигуна".

11:00 У Курській області рф жаліються на обстріл з боку України, — пишуть про трьох постраждалих прикордонників.

Місце нібито обстрілу Курської області 11.08.2022
Місце нібито обстрілу Курської області 11.08.2022

Російські пропагандисти показали, як стріляють "Градами" з жилих районів під Новою Каховкою.

Аеродром "Саки" в Криму "до" та "після" нещодавньої бавовни. Чорне – вигоріла внаслідок пожежі рослинність.

Аеродром "Саки" в Криму "до" та "після" вибухів
Аеродром "Саки" в Криму "до" та "після" вибухів

09:15 росія втратила вже 43 тисячі окупантів в Україні:

Втрати росії в Україні 11.08.2022
Втрати росії в Україні 11.08.2022

08:40 Вночі ворог випустив 120 снарядів по Нікопольському району, у Нікополі зачепило десятки багатоповерхівок, загинуло 3 людей, ще 9 постраждали.

Внаслідок прильоту по Київському району Харкова дивом ніхто не постраждав.

Харків обстріл сьогодні 11.08.2022
Наслідки нічного обстрілу Харкова

07:40 Трохи важливих новин на ранок:

  • після війни відновлення зруйнованих активів України обійдеться в 188 мільярдів доларів;
  • на тлі гострої нестачі живої сили росія почала формувати батальйон "добровольців" в Орловській області;
  • російські окупаційні сили, імовірно, перенесуть дату проведення "референдумів" щодо анексії окупованих територій України, — вважають експерти американського Інституту вивчення війни;
  • Китай прямо назвав США головним винуватцем війни в Україні, — про це заявив посол Китаю в Москві Чжан Ханьхуей в інтерв’ю російському агентству ТАСС;
  • Британія вражена майстерністю, з якою використовують зброю ЗСУ, і передає Україні додаткові три системи РСЗВ, — міністр оборони Бен Уоллес.

Вночі бачили спалахи та чули звуки вибухів з боку військового аеродрому "Зябрівка" у Білорусі за 30 кілометрів до українського кордону. З нього постійно злітають літаки, які наносять удари по Україні.

Аеродром "Зябрівка" у Білорусі на карті
Аеродром "Зябрівка" у Білорусі на карті

6:30 У Харкові зафіксували чотири "прильоти" — інформацію підтвердив мер Ігор Терехов. Обстріл стався о 4:28, є влучення у двір житлового будинку Київського району.

5:00 На ранок росіяни знову запустили по Україні кілька ракет. У місцевих телеграм-каналах повідомляють, що три вибухи пролунали біля Харкова та ще один безпосередньо у самому місті. Крім того, вибух також чули в Дніпрі, при цьому він прогримів до того, як включилася сирена

3:00 За попередню добу російські окупанти на Півдні України втратили 41 солдата та 3 гаубиці та 7 одиниць військової техніки

1:00 Окупанти знову обстріляли Нікополь із РСЗВ.

00:00 Чим більше втрат у російських окупантів, тим швидше українці звільнять свою землю і зможуть гарантувати безпеку Україні, сказав у традиційному відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

Дані за 8 серпня доступні у матеріалі: "Війна — день 166: окупанти готують "референдуми" та тероризують Запорізьку АЕС".

Інформацію за 9 серпня можна прочитати у зведенні: "Війна — день 167: постачання зброї Україні та вибухи в окупованому Криму".

А про те, що відбувалося 10 серпня, читайте в публікації: "Війна — день 168: окупанти продовжують тероризувати мирні міста, але "бавовни" вже чути в Криму".