Війна — день 625: Україна атакувала катери у Криму, росія намагається помститися "Шахедами"

Читать на русском
Автор
7418
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі п’ятниця, 10 листопада 2023 року. Збройні сили України мають невеликий успіх на Запорізькому напрямку, де з низки причин дуже складно просунутися. Тим часом в Україні продовжують активну боротьбу зі співпрацею з росіянами, через що заблокували одразу 16 популярних медіаресурсів. Більше того, схоже, що подумки українці вже в ЄС — принаймні більшість впевнена, що Україна увійде до Євросоюзу вже зовсім скоро.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 10 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Атака дронів на Київ та Одесу, працює ППО.

21:30 Росіяни вдарили ракетою по дачному кооперативу під Одесою, постраждало троє літніх людей. Крім того, просто зараз ворог атакує Україну "Шахедами" одразу з кількох напрямків, в половині областей тривога.

20:25 Харківська, Дніпропетровська, Донецька області — загроза застосування ударних БпЛА, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

20:00 В Одесі було чутно вибухи, повідомляється про приліт.

Зеленський у вечірньому зверненні подякував українським військовим:

19:00 росія за місяць штурмів Авдіївки втратила понад 100 танків, 250 інших бронемашин, близько півсотні артилерійських систем та 7 літаків Су-25. Загальні втрати противника у живій силі становлять близько десяти тисяч осіб. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

18:00 30 тисяч українських військових пройшли навчання по програмі Interflex у Великій Британії. Завершили вони його на 7 тижнів раніше, ніж планувалось.

17:00 На війні проти України загинули мінімум 197 російських льотчиків, — російська служба ВВС.

1 листопада в окупованому Сімферополі в Криму російські мобілізовані до смерті побили заступника командира полку, — ГУР Міноборони України.

16:00 Повітряні сили України повідомляють про ракету у напрямку Затоки Одеської області.

Володимир Зеленський провів нову Ставку, де обговорили конкретні кроки для деокупації України, уточнення плани, воєнний бюджет на 2024 рік, рішення по захисту Херсона від обстрілів тощо.

Раніше ворог вдарив по Нікополю двома дронами-камікадзе, загинула 67-річна жінка, був поранений чоловік 68 років.

15:00 В Запоріжжі чули вибух. Также росіяни заявляють про обстріл Курської області та ураження спиртового заводу.

14:05 Масштабна повітряна тривога завершилася, але триває у східних областях через загрозу балістики.

14:00 Повітряна тривога в Україні триває вже четверту годину, бо окупанти відпрацьовують дозаправку літаків у повітрі, — спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

13:00 Керівник Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що президент Володимир Зеленський не піде ні на які переговори щодо укладання миру з Росією по типу "Мінська-3".

12:00 СБУ затримала двох колаборанток, які підбурювали мешканців Херсонщини голосувати на псевдореферендумі про "приєднання" до Росії. Вони особисто брали участь у процесі виборів, контролюючи процес голосування разом з окупантами. Наразі обидві жінки перебувають за ґратами, їм загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

11:30 Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що переговори між Євросоюзом і Україною про членство останньої не мають починатися. Він підкреслив, що це "чітка" позиція уряду його країни.

"Україна жодним чином не готова вести переговори з амбіціями членства в ЄС. Україні так само далеко до членства в ЄС, як Мако (місто на південному сході Угорщини. – Ред.) до Єрусалима", – сказав він.

10:30 В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через черговий зліт російського МіГ-31К.

Карта повітряних тривог 10.11.2023
Карта повітряних тривог 10.11.2023

Цієї ночі представники ГУР знищили в окупованому Криму два російські десантні катери і навіть поділилися видовищним відео атаки безпілотників.

9:30 Ще вісімсот окупантів назавжди покинули Україну завдяки точній роботі наших військових. Дякуємо ЗСУ!

Втрати армії рф в Україні 10.11.2023
Втрати армії рф в Україні 10.11.2023

8:00 У Повітряних Силах розповіли про результати роботи засобів ППО минулої ночі. Ворог атакував Україну безпілотниками та ракетами, однак майже всі цілі вдалося знищити.

7:00 Минулої доби на фронті відбулося 69 бойових зіткнень із ворогом. Детальніше про події на лінії вогню інформує Генштаб ЗСУ у свіжому ранковому зведенні:

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, які ви могли проспати:

  • вночі оголошували повітряну тривогу у низці областей через загрозу атаки ракетами та БПЛА. Зокрема, вибухи чули на Херсонщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Київщині та Черкащині. У більшості випадків це відпрацювали системи ППО. Чекаємо уточнення про наслідки від місцевої влади та військових;
  • неспокійно також було і в окупованому Криму. "Бавовну" чули у кількох крупних містах півострова, загарбники поки не коментували ситуацію;
  • заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател запевнив, що арабо-ізраїльський конфлікт не впливає на підтримку Штатами України, адже не зменшує кількість уваги, котру у Вашингтоні приділяють російсько-українській війні;
  • у Латвії відправили до в'язниці колишнього депутата Сейму Яніса Адамсонса. За шпигунство на користь рф, шахрайство та придбання зброї без дозволу він проведе за ґратами 8,5 року;
  • у Великій Британії справжнє село перетворили на своєрідний полігон, в якому українських військових навчають боїв у міських умовах. Навчання у рамках багатонаціональної операції "Інтерфлекс" проводять норвезькі інструктори.

00:00 У кількох областях України повітряна тривога. У повітряному просторі ударні дрони супротивника, також є ракетна небезпека. Повідомляється про роботу ППО на Харківщині.

Карта бойових дій від DeepState на початок доби виглядає так:

Карта бойових дій в Україні 10.11.2023
Карта бойових дій в Україні 10.11.2023

З даними за 7 листопада можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 622: у ЗСУ є низка успіхів на фронтах, через що окупанти змушені підтягувати резерви

Про те, що відбувалося 8 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 623: окупанти посилюють тиск на сході і не зважають на втрати

Інформацію за 9 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 624: окупанти намагаються оточити Авдіївку, а у ЗСУ успіхи на Херсонщині