Війна — день 124: окупанти вдарили ракетами по торговому центру у Кременчуці

Читать на русском
Автор
21292
Війна в Україні — день 124
Війна в Україні — день 124

Оперативно про головне за 27 червня

Повномасштабне вторгнення рф в Україну триває 124 дні. Росіяни з великими втратами продовжують штурмувати позиції українських захисників на кількох напрямках. Окупанти навіть активізували атаки на півдні країни, де тривалий час обладнували оборонні рубежі. Крім того, росія продовжує завдавати варварські ракетні удари по мирному населенню України. Нашу країну вразила нелюдська атака по багатоповерхівці у Києві. На політичному фронті відбулася зустріч лідерів країн "Великої сімки" у Німеччині, де вирішили безстроково підтримувати Україну у боротьбі з росією.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформуватиме про головні події, які відбулися в Україні та світі 27 червня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 До прокуратури надійшло понад 40 заяв від родичів зниклих безвісти громадян внаслідок ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

22:00 До 13 зросла кількість загиблих внаслідок ракетних обстрілів у Кременчуці, повідомляє голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Росіяни обстріляли з "Ураганів" натовп жителів Лисичанська: восьмеро лисичан загинули, 21 особу доставлено до лікарні, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

21:00 Кількість загиблих через ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці зросла до 11 осіб, повідомляє голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Кількість жертв обстрілів, здійснених російськими окупаційними військами по Північній Салтівці в Харкові, у понеділок увечері зросла до 5 осіб, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"5 людей загинули, постраждали – 22, з них 5 дітей. ДСНС та медики надають усю необхідну допомогу. Окупанти продовжують систематично обстрілювати цивільну інфраструктуру!" — написав Тимошенко у своєму телеграм-каналі.

20:00 Кількість загиблих внаслідок удару по торговому центру у Кременчуці зросла до 10 людей, ще близько 40 людей поранено.

19:00 путін вирішив взяти участь у саміті "Великої двадцятки", який заплановано на острові Балі 15-16 листопада поточного року. Цікавим є той факт, що президент України Володимир Зеленський отримав запрошення раніше і також його прийняв.

Росіяни вдарили по Харкову — є загиблі та поранені.

18:00 Поки що відомо про двох загиблих та 20 поранених у Кременчуці.

17:00 Окупанти завдали ракетного удару по Кременчуку. Повідомляється про влучення в торговий центр, є загиблі та поранені.

16:00 "Привіт" путіну: НАТО в сім разів збільшить сили швидкого реагування.

15:00 Український спецназ працює на території росії: що дізналися західні ЗМІ.

НАТО на саміті 28-30 червня надасть росії новий статус — загроза колективній безпеці.

14:00 Зеленський на саміті G7 розповів, коли Україна хоче завершити війну.

13:00 Ахметов подав позов проти росії, вимагає мільярди доларів — у путіна вже відповіли.

12:00 Президент Молдови Майя Санду відвідує Київ із неоголошеним візитом.

11:00 Готуємось постійно: у "Слузі народу" оцінили загрозу нападу з Білорусі.

10:00 Повідомляється, що у тимчасово окупованому Зимогір'ї на Луганщині горить російський склад боєприпасів.

Окупанти в ніч проти 27 червня обстріляли Харківську та Одеську область ракетами.

09:00 Окупанти, танки, броньовані машини — далеко не повний перелік того, що росія щодня втрачає в Україні. Свіжі дані від Генштабу ЗСУ.

Втрати росії в Україні

07:00 Мапа боїв в Україні на ранок 27 червня показує, що ситуація на фронті принципово не змінилася. Генштаб тим часом повідомляє:

  • ворог намагається штурмувати Лисичанськ із півдня
  • окупантів відкинули біля Берестового та Вершини, а біля Миколаївки — росвійська встановлюють блокпости
  • спробу прорватися біля Мар'їнки українські сили придушили
Дані Генштабу ВСУ
Дані Генштабу ВСУ

05:00 Суверенна Україна існуватиме набагато довше, аніж путін буде "на сцені", заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CNN.

04:00 Минулої доби на півдні України підтверджені втрати росіян склали 3️9️ окупантів, 1️ танк Т-72, 4️ одиниці іншої броньованої та 3️ – автомобільної техніки.

Також знищено 2️ склади боєприпасів на Миколаївщині, 1️ – на Херсонщині.

Окрім цього, українська ППО збила 3 БПЛА "Орлан-10" у Херсонській області.

02:00 На Одещині ворожа ракета прилетілі до житлової цивільної вулиці, горять будинки. Повідомляється про декількох постраждалих, що отримали незначні ушкодження. Також пошкоджено газопровід

01:00 Повітряну тривогу оголошено у більшості областей України, крім західних.

00:00 Росіяни знову обстрілюють ракетами Харків.

За минулу добу російські окупанти випустили понад 150 снарядів та мін по громадах Сумської області, внаслідок обстрілів загинула 1 особа, ще 1 – госпіталізовано, повідомив голова обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Зведення новин за 24 червня можна прочитати у нашій статті: "Війна — день 121: Україна відступає від Сєвєродонецька, а під Херсоном настав перелом".

Інформація за 25 червня доступна у нашому матеріалі: "Війна — день 122: ЗСУ пішли на прорив під Херсоном, росія відповіла півсотнею ракет".

З головними новинами минулого дня, 26 червня, можна ознайомитись у нашому зведенні за неділю: "Війна — день 123: окупанти обстріляли Київ та закріплюються у Сєвєродонецьку".