Війна — день 158: нові удари по українських містах, загибель відомого бізнесмена та ЧП у Севастополі

Читать на русском
Автор
18025
Війна в Україні — день 158-й
Війна в Україні — день 158-й

Оперативно про головне за 31 липня

Велика війна в Україні триває вже 158 днів. Українські сили оборони продовжують стримувати тиск окупантів на всіх напрямках, загарбники навіть можуть відкрити новий напрямок для атаки. Через провали на фронті ракетний терор з боку рф триває. Знову були обстріляні Харків та Нікополь. ЗСУ у відповідь точково вражає військові об’єкти росіян на окупованих територіях. Україна вимагає провести міжнародне розслідування вбивства військовополонених в Оленівці (Донецька область), і ООН готова направити туди групу експертів. Внаслідок російського теракту загинули понад 50 українських військовополонених.

У цьому матеріалі "Телеграф" повідомляє про головні події, що відбулися в Україні та світі 31 липня, проте більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Зеленський закликав усіх захисників України "триматися" і заявив, що стратегічно Росія не має шансів перемогти у цій війні.

22:00 У ряді областей України оголошено повітряну тривогу. Повідомляється про виліт 9 ракет із акваторії Чорного моря. У небі над Києвом чути гомін від прольоту авіації.

21:00 Президент США Джо Байден, який захворів на коронавірус COVID-19 знову незабаром після одужання, почувається добре, дотримується суворої ізоляції, йдеться в заяві його лікаря Кевіна О'Коннора, направленому до Білого дому.

20:00 ЗМІ повідомляють про перестрілку на сербсько-косівському кордоні. Армію Сербії приведено у стан підвищеної бойової готовності.

19:00 По території однієї з громад Одеського району завдано ракетного удару, влучили в розташований там кар'єр, інформація про постраждалих уточнюється, повідомляє Одеська районна державна адміністрація.

18:00 Близько трьох вибухів пролунали в Одесі чи в області, на місці одного з "прильотів" піднімається стовп диму.

17:00 Літаки штурмової авіації ЗСУ завдали 2 удари по опорних пунктах ворога в районах Білогірки та Сухого Ставка. Ворожі втрати дорозвідуються, повідомляє ОК "Південь".

16:00 Окупанти відводять особовий склад з території селищ Верхній Токмак і Чернігівка Запорізької області, повідомляє ГУР Міноборони.

15:00 Президент Володимир Зеленський вислововив співчуття рідним і близьким гендиректора "Нібулону" Олексія Вадатурського та його дружини: "Це велика втрата для Миколаївщини та всієї України. Олексій Вадатурський за понад 50 років трудового шляху зробив неоціненний внесок у розбудову регіону й розвиток аграрної та суднобудівної галузей нашої держави. Усі росіяни, причетні до обстрілів цивільних об'єктів на території України, неодмінно отримають справедливе покарання".

Тим часом роспропагандисти цинічно радіють смерті Вадатурського.

14:00 Повідомляється про вибух на аеродромі Мелітополя, зайнятому окупантами.

Росіяни зігнали техніку і заявляють про намір відремонтувати Антонівський міст під Херсоном.

Техніка біля Антонівського мосту
Техніка біля Антонівського мосту

12:50 Російські окупанти, які раніше звинувачували у вибуху у Севастополі український безпілотник, наразі стверджують, що його запустили з території Криму.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підтвердив, що вранці через обстріл загинув Олексій Вадатурський із дружиною.

11:25 Спікер палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що відвідає з делегацією Сінгапур, Малайзію, Республіку Корею, Японію, про візит на Тайвань не повідомляється. Схоже, США вирішили все ж таки не провокувати Китай.

10:20 Під час обстрілу Миколаєва вночі загинув 74-річний Олексій Вадатурський із дружиною, — він був Героєм України та вадельцем найбільшої зерноторгової компанії "Нібулон". Про це повідомляють джерела "РБК Україна" та місцевого видання "Новини-N".

У росіян тим часом паніка через вибух у центрі Севастополя, — вони підозрюють, що це було інсценування, а не "провокація ЗСУ".

09:00 Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні на 31.07.2022

08:15 За ніч по Нікополю двічі вдарили ракетами і близько 50 разів "Градами", — зачепило школу, дитсадок, житлові будинки, агропідприємство.

У Севастополі скасували святкові заходи до Дня ВМФ рф у зв'язку з "атакою безпілотника ЗСУ".

Тим часом у MAXAR показали на фото з супутника наслідки удару по Оленівці:

наслідки удару по Оленівці

06:20 На Миколаївщині цієї ночі повітряна тривога тривала п'ять годин, — за словами мера Олександра Сєнкевича, Миколаєв був під можливим найбільшим обстрілом з початку війни, багато "прильотів" та пожеж. Масштаби руйнувань уточнюються.

Миколаїв обстріл сьогодні
Дим пожеж після обстрілу Миколаєва
Миколаїв обстріл сьогодні

04:30 У Харкові пролунала серія вибухів, оголошено повітряну тривогу.

03:10 ЗСУ знищили 33 окупанти, 2 гаубиці "Мста-Б", реактивну систему залпового вогню "Град" та іншу техніку.

02:45 Окупанти обстріляли Нікополь.

02:30 Миколаїв масовано обстрілюють, у тому числі касетними снарядами.

01:30 У Миколаєві лунають вибухи.

01:00 Під Святогірськом точаться бої, у лаврі залишаються сотні українців, — голова ВДА.

00:00 Штурмова авіація Повітряних сил Збройних сил України минулої доби знищила два польові склади боєприпасів, два ротні опорні пункти, до 20 одиниць ворожої бойової броньованої техніки, десятки російських військових, повідомляє пресслужба Повітряних сил.

А інформацію за 28 липня читайте у матеріалі за четвер: "Війна — день 155: окупанти чекають на контрнаступ ЗСУ і б’ють ракетами по Україні".

Що сталося 29 липня в Україні та світі можна дізнатися у нашій статті за п’ятницю: "Війна — день 156: трагедія в Оленівці та посилення обстрілів України".

З головними новинами за 30 липня можна ознайомитись у матеріалі за суботу: "Війна — день 157: ЗСУ ведуть успішні бої на Донбасі, росіяни відповідають звірствами проти полонених та цивільних".