Ломаченко — Хейні: хроніка бою

Читать на русском
Автор
50461
Василь Ломаченко — Девін Хейні
Василь Ломаченко — Девін Хейні. Фото t.me/TeamLomachenko

Шоу боксу відбулося у Лас-Вегасі

У суботу, 20 травня, у Лас-Вегасі (штат Невада, США) на арені MGM Grand відбувся великий вечір професійного боксу, головною подією якого став великий бій за титул абсолютного чемпіона світу у легкій вазі (до 61,235 кг) між українцем Василем Ломаченком (17-2, 11 КО) та американцем Девіном Хейні (29-0, 15 КО).

"Телеграф" провів текстову онлайн-трансляцію шоу боксу у США. Жоден транслятор в Україні не наважився показувати поєдинок за участю Loma у прямому ефірі через скандальність спортсмена.

Хроніка бою Василь Ломаченко — Девін Хейні

У результаті судді віддали перемогу Хейні — 116-112, 115-113 — двічі.

12-й раунд: Хейні задкує, але Ломаченко нав'язує агресивну бійку. Чекаємо на суддівський рахунок.

11-й раунд: Loma вразив опонента, Хейні намагається відновитися в клінчах. Василь показує молодому чемпіону, що таке досвід.

10-й раунд: Претендент вибухнув серією ударів, чемпіон врятувався у клінчі.

9-й раунд: Складний бій для суддів. Хейні пробиває потужно по корпусу, але отримує цілу серію легких ударів по голові. Що нарахують бокові судді?

8-й раунд: Ломаченко знову впав – без нокдауну. Згодом суперники обмінялися небезпечними випадами.

7-й раунд: Хейні намагається вимотати Ломаченка ударами по корпусу. Багато клінчів та зупинок від арбітра. Василь пропустив сильний удар, але виграв кінцівку.

6-й раунд: Американець пропускає, а у відповідь б'є у блок. Хейні отримав попередження від рефері за брудний бокс.

5-й раунд: Українець домінує у рингу, чемпіон просто тікає. Василь упав – без нокдауна.

4-й раунд: Василю вдалося закружляти Девіна, чемпіон намагається "фехтувати" джебом проти українця. До речі, зал повністю підтримує Ломаченка. Боксери впали – без нокдауна.

3-й раунд: Хейні намагається вести бій на ближній дистанції, через що щоразу наривається на серії українця. У середині раунду Loma пропустив важкий лівий боковий.

2-й раунд: Ломаченко після пропущених джебів затис Хейні в кутку рингу і завдав кілька ударів. Поки що претендент виглядає відмінно на тлі чемпіона.

1-й раунд: Василь виставив блок і кружляв навколо суперника, який зайняв центр рингу. У середині раунду українець "вибухнув", але Девін непогано відхилявся. Українець виглядав краще.

Бій розпочався!

Пролунали національні гімни України та США, все готове до початку бою.

Відбулися всі бої андеркарда, чекаємо на вихід головних учасників шоу.

Онлайн-трансляція вечора боксу Василь Ломаченко — Девін Хейні

Оскар Вальдес переміг Адама Лопеса одноголосним рішенням суддів у останньому бою андеркарда.

Ломаченко та Хейні роблять останні приготування перед боєм.

Реймонд Мураталла нокаутував Джеремію Накатілу у другому раунді.

Джунто Накатані ефектно нокаутував Ендрю Молоні у 12 раунді у чемпіонському бою.

Шакур Стівенсон вважає, що Хейні переможе "Лому" за рахунок молодості та швидкості.

Учасники головного бою вечора боксу прибули на арену:

Почався поєдинок за вакантний титул WBO у другій напівлегкій вазі між австралійцем Ендрю Молоні та непереможним японцем Джунто Накатані.

А ось і перша сенсація! Бій Ніко Алі Волша проти Денні Розенбергера завершився внічию.

Ранній андекард ефектно завершив Еміліано Фернандо Варгас, який у другому раунді нокаутував Рафаеля Хассо.

Флойд Діас рішенням суддів переміг Луїса Фернандо Сааведру.

Крім того, Абдулла Мейсон зупинив Десмонда Лайнса у шостому раунді.

У ранньому андеркарді Амарі Джонс нокаутував Пакіно Хілла у шостому раунді.

03:00 — Завершилися бої раннього андеркарда. На ринг виходить Ніко Алі Волш, онук легендарного Мухаммеда Алі.

За інформацією ЗМІ, дії Хейні на зважуванні не залишаться непоміченими. Атлетична комісія штату Невада запросила повторний медичний огляд Василя, щоб уникнути ризиків, а також готується оштрафувати чемпіона.

Напередодні поєдинку обидва боксери вклалися у ліміт вагової категорії на закритій церемонії зважування. А на заході для публіки Хейні штовхнув Ломаченка.

Проморолик бою Ломаченко — Хейні

Що на кону

Колишній чемпіон у трьох вагових категоріях, дворазовий олімпійський чемпіон Ломаченко спробує з другого разу виграти чотири чемпіонські пояси, які належать непереможному американцю. Девін після двох перемог над австралійцем Джорджем Камбососом володіє титулами IBF, WBA Super, WBC і WBO. Також боксери отримають дуже солідні гонорари.

Де дивитися бій

UPD: Промоутерська компанія Top Rank Boxing вирішила показати безкоштовно для українців супербій Ломаченко — Хейні. Поєдинок буде доступний на YouTube-каналі організації.

Офіційний транслятор вечорів боксу від компанії Top Rank в Україні Megogo відмовився показувати бій за участю Ломаченка, пославшись на "принципове рішення". Таким чином, офіційно поєдинок в Україні буде доступним для перегляду лише на західних медіаплатформах ESPN+ та Sky Sports. При цьому для використання даних сервісів необхідний VPN, а перегляд шоу боксу буде платним (близько 2 тисячі гривень). Орієнтовно, головний бій вечора розпочнеться у неділю, 21 травня, о 06:00 за київським часом.

Прогноз букмекерів

Фахівці віддають перевагу чемпіону. На успіх претендента можна зробити ставку з коефіцієнтом 3,10-3,30. Водночас перемога американця набагато ймовірніша — коефіцієнт 1,36-1,48.

Андеркард поєдинку

Перед головним боєм шоу в Лас-Вегасі відбудуться кілька цікавих поєдинків, зокрема Джуно Накатані та Ендрю Молоні битимуться за вакантний титул чемпіона світу за версією WBO у другій найлегшій вазі. Крім того, на ринг вийде непереможний онук Мохаммеда Алі Ніко Алі Волш.

Андеркард вечора боксу у Лас-Вегасі 20 травня
Андеркард вечора боксу у Лас-Вегасі 20 травня

Останній бій

Обидва боксери востаннє виходили на ринг у жовтні 2022 року з різницею у два тижні. Василь здобув непереконливу перемогу над небитим американцем Джемейном Ортісом (16-1-1, 8 KO).

Найкращі моменти бою Ломаченко — Ортіс.

Хейні, у свою чергу, суддівським рішенням здолав вдруге Камбососа (20-2, 10 КО).

Найкращі моменти бою Хейні — Камбосос 2
Ломаченко та Хейні зустрілися на прес-конференції

Нагадаємо, Ломаченко після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну влип у серію скандалів, через що його фанатська база на батьківщині значно зменшилася. Багато українців відмовляються вболівати за Василя. Перед боєм Loma поміркував на тему війни, а Хейні відзначив шляхетність опонента.