Війна — день 104: на Донбасі точаться тяжкі бої, а на півдні ЗСУ наступають

Читать на русском
Автор
22080
Широкомасштабна війна в Україні триває 104 дні
Широкомасштабна війна в Україні триває 104 дні. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативно про головне за 7 червня

Україна протистоїть широкомасштабному російському вторгненню 104-й день. Епіцентром боїв з окупантами вже не перший тиждень є Донбас, де росіяни сконцентрували основні свої сили і щоразу штурмують українські позиції не зважаючи на втрати. При цьому через перекидання військ на той фронт противник був змушений послабити свій контингент на півдні України, чим користуються українські воїни, проводячи контрнаступальні дії і поступово звільняючи окуповані території та населені пункти Херсонщини.

У цій статті "Телеграф" інформує про головні події, що відбулися в Україні та світі 7 червня, але більш оперативно отримувати інформацію можна у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 У Міноборони США повідомили, що "1 червня Сполучені Штати зобов'язалися надати Україні ракетні системи високої мобільності (HIMARS) та боєприпаси".

22:00 Українські військовослужбовці в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" знищили спостережну посаду та два склади з боєприпасами росіян. Втрати ворога становлять: особового складу – 56, мінометів – 1, АТТ – 12, паливозаправників – 1 та спеціальна техніка – 1.

21:00 Вибухи прогриміли у Харкові, Миколаєві та Вінницькій області.

Мінфін США заборонив інвесторам купувати будь-які російські облігації на вторинному ринку

20:00 Так званому "першому заступнику мера Маріуполя", депутату від партії "Опозиційна платформа – за життя" заочно повідомлено про підозру у державній зраді, повідомив керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький.

19:00 Ексглаві Херсонської ОДА (2010-2014рр) Миколі Костяку повідомлено про підозру в держзраді: він співпрацює з представниками збройних сил росії, а також з учасниками контрольованих нею незаконних збройних формувань. "Підозрюваний забезпечує зберігання боєприпасів ворожих військ, надає окупантам паливно-мастильні та будівельні матеріали", — сказано у повідомленні Генпрокуратури.

18:00 Кабмін підтримав законопроєкт щодо легалізації медичного каннабісу в Україні.

17:00 Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив про евакуацію співробітниками поліції 16 людей із прифронтового м.Лисичанська. Він також повідомив, що до міста було завезено гуманітарні вантажі.

16:00 Служба безпеки України затримала киянина, який для спецслужб росії створив в Україні 20 проросійських інтернет-ресурсів із загальною аудиторією понад 2,2 млн унікальних користувачів на місяць.

У Харкові чутно звуки вибухів.

15:00 Українські школи відкриються з 1 вересня у режимі офлайн. Про це заявив перший заступник голови Міносвіти Андрій Вітренко.

Радник голови ОП Михайло Подоляк записав заспокійливе відео про обстановку на фронті — тепер його називають новим Арестовичем.

14:00 Прес-секретар президента рф дмитро пєсков спростував інформацію про те, що Москва не обговорюватиме з Україною долю окупованих районів Запорізької та Херсонської областей.

Окупанти показали відео, як зараз виглядає Святогірська Лавра:

13:00 Частину українських військових, які загинули під час оборони "Азовсталі" у Маріуполі, повернули до Києва для передачі рідним.

Міністр оборони росії сергій шойгу зробив ряд заяв про українських полонених, "Азовсталь", сухопутний коридор у Крим:

12:00 В Білорусі почалися навчання з бойової підготовки.

Туреччина говорить, що Україна продасть їй зерно з дисконтом 25%. З відповідною заявою виступив міністр сільського та лісового господарства Туреччини.

Двоє людей загинули, семеро поранені внаслідок обстрілів Харкова та області протягом доби, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

11:00 Скандальна російська журналістка Овсяннікова після переїзду в Україну заявила, що вона українка і змінюватиме прізвище.

Втрати росії в Україні на сьогодні такі:

Втрати росії в Україні 07.06.2022

10:00 В рф заявляють, що не мають наміру обговорювати з Україною статус окупованих районів Херсонської та Запорізької областей.

Тим часом у Маріуполі місцевим мешканцям пропонують працювати у колоніях, де утримують та катують українців.

09:00 Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули вже 263 дитини, ще понад 467 постраждали, — ювенальні прокурори.

08:00 Білорусь має намір збільшити чисельність військ майже вдвічі завдяки створенню нового оперативного командування на українському напрямку. Збройні сили України успішно завдали удару по ворогові в Херсонській та Миколаївській областях, — Генштаб ЗСУ.

Вночі "Ураганами" обстріляли Велику Костромку Зеленодольської громади на криворізькому напрямку, постраждав чоловік, пошкоджено приватні будинки.

07:00 В Одесі рано-вранці чули вибухи, попередньо працювали засоби ППО.

Також повідомляється про вибухи у Миколаєві.

06:00 Карта бойових дій на сьогодні виглядає так. Детальний аналіз обстановки та що змінилося за добу дивіться у цій статті.

Карта бойових дій Україна 01.06.2022

5:00 У США назвали шантажем блокування росією українського зерна в портах і закликали світ дати жорстку та швидку відповідь

3:00 У зоні відповідальності Оперативного командування "Південь" за добу було знищено 26 окупантів та 10 одиниць техніки. Серед них танк, 6 одиниць бронетехніки, 2 автомобілі та гаубиця

1:00 Арестович каже, що окупанти активізували наступ на Донбасі, а тому наступний тиждень для України буде складним.

00:00 Минулої доби українські військовослужбовці в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" знищили:

  • особового складу – 48;
  • мінометів – 2;
  • АТТ – 3.

Борис Джонсон отримав вотум довіри депутатів-торі.

Про те, що відбувалося у 4 червня, можна прочитати у зведенні за п’ятницю: "Війна — день 101: росіяни отримують відсіч на Донбасі, але готуються до нового штурму Харківщини".

Головні новини за 5 червня доступні у статті: "Війна — день 102: ЗСУ стримують наступ росіян, у помсту окупанти руйнують мирні міста" .

З інформацією за минулу добу, 6 червня, можна ознайомитись у нашому матеріалі "Війна — день 103: ЗСУ влаштовують пекло окупантам на Донбасі, у відповідь росіяни люто бомбардують міста".