Війна — день 261: українська армія звільнила Херсон

Читать на русском
Автор
23619
Вторгнення триває вже 261 день
Вторгнення триває вже 261 день. Фото Телеграф

Оперативно про головне 11 листопада

Широкомасштабне вторгнення військ росії в Україну триває вже 261 день. Збройні сили України успішно просуваються на півдні країни та звільняють правий берег Дніпра від окупантів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 11 листопада, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Україна не має наміру заморожувати бойові дії після звільнення Херсона, про що заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

"Ми не холодильна камера. Ми маємо звільняти наші території незалежно від погоди, незалежно від пори року. Жодної зупинки ми припускати не можемо, бо там наші люди, ми бачимо, як вони страждають", – сказав він.

22:00 Тетяна Чорновол показала, як її підрозділ зустріли в Бериславі. Це до мурашок.

21:00 Окупанти поки що не пішли: у розвідці оцінили, скільки росіян залишилося на правому березі Дніпра.

20:00 "Сьогодні – історичний день. Ми повертаємо Херсон. Станом на зараз наші оборонці – на підступах до міста. Але спеціальні підрозділи вже у місті", — заявив Зеленський у вечірньому зверненні.

19:00 Поки на півдні України ЗСУ успішно звільняють окуповані росією території, на півночі нашої батьківщини зводяться захисні споруди, щоб не допустити проникнення нових орд загарбників.

18:00 "росія тут уже ніколи": у соцмережах захоплення через повернення Херсона.

17:00 путін не втомився від війни: Зеленський пояснив, коли можна буде говорити з Росією.

16:00 Херсон повертається під контроль України: ГУР звернулося до російських військових.

15:00 Битва за Херсон: Жданов назвав головну загрозу від втечі росіян із правого берега.

14:00 Вже майже навколішки: росія знову випрошує переговори.

13:00 Українські воїни заходять до Херсона! Найперше фото!

12:00 Є одна умова: Байден розповів, коли війну в Україні буде закінчено.

11:00 Антонівський міст у Херсоні, про вибухи на якому повідомляли сьогодні вночі, таки було завалено. У воду впали кілька прольотів, переправа через Дніпро з одного берега на другий можлива лише за допомогою понтону.

Антонівський міст в Херсоні зруйнований
Антонівський міст частково зруйнований

Генштаб ЗСУ прозвітував про втрати окупантів в Україні. Темп тримаємо гарний!

10:00 У Мелітополі рано-вранці пролунав вибух у будинку колаборанта Андрія Бойки. Він прислужував окупантам заради звання "заступника міністра спорту Запорізької області". На жаль, зраднику вдалося вижити, але він все одно отримав кілька поранень.

У Криму ж тим часом росіяни прощаються з гауляйтером Херсонщини кирилом стремоусовим, який начебто загинув під час ДТП. На церемонію відспівування в Сімферополі прийшло чимало інших відомих в Україні особистостей — мабуть, щоб побачити, як виглядатиме їхнє майбутнє.

09:40 Внаслідок нічного удару по Миколаєву вже четверо загиблих. Також стало відомо, що сиротою залишився 16-річний хлопець. Його батьки спали в зруйнованій кімнаті, а він у сусідній.

09:00 Гендиректор Yasno попереджає про аварійні відключення в Києві через нічні обстріли рф.

Тим часом російські пропагандисти заявляють, що вночі був зруйнований Антонівський міст в Херсоні.

08:20 Вночі росіяни вдарили по житловому будинку у Миколаєві, руйнування з п'ятого по перший поверх, відомо щонайменше про двох загиблих та двох постраждалих.

Президент Володимир Зеленський прокоментував трагедію: "Цинічна відповідь держави-терориста на наші успіхи на фронті. Росія не полишає своєї мерзенної тактики. А ми не полишаємо нашої боротьби. Окупанти відповідатимуть за кожен злочин проти України та українців".

07:00 Кілька важливих новин на ранок:

  • вночі ворог обстріляв Вінницьку область, поцілив в об'єкт критичної інфраструктури; також чули вибухи у Харкові та Миколаєві;
  • росія вивела в Чорне море два ракетоносії з 16 ракетами "Калібр", — до цього кілька днів вони були на точках базування;
  • ЗСУ використають зиму для підготовки, оновлення і підсилення, а після зими їх посилять ще й кадри, які закінчать навчання в Британії, — Резніков;
  • "Укрзалізниця" відновила рух електричок між Харковом та Ізюмом;
  • росії треба близько тижня на виведення військ з Херсона, — Резніков;
  • зима може завдати непропорційно великої шкоди погано оснащеним російським військам в Україні, але добре забезпечені українські війська навряд чи зупинять свої контрнаступи, — ISW.

05:00 Окупанти обстріляли Вінницьку та Миколаївську області.

04:00 ЗСУ ліквідували на півдні 50 окупантів (двоє захоплено в полон), безпілотний розвідник типу "Орлан-10"; 3 танки; самохідну гаубицю "Мста-С"; 11 одиниць іншої автобронетехніки.

Повідомлення ОК "Південь"

03:00 Південна Корея продасть США артилерійські снаряди для постачання в Україну, — WSJ.

01:15 На правому березі Херсонщини знаходиться близько 20 тисяч окупантів – ГУР.

01:00 Росії знадобиться мінімум тиждень для того, щоб вивести окупаційні війська з Херсона – Рєзніков.

00:30 У Харкові пролунали вибухи.

00:00 У Нікополі чути вибухи.

Також місцеві телеграм-канали повідомляють про вибухи у районі Каховської ГЕС.

Є інформація, що окупанти на човнах перепливають Дніпро, евакуюючись із правого берега Дніпра.

Нагадаємо, про те, що відбувалося 8 листопада, читайте у зведенні: "Війна — день 258: ЗСУ тримають активну оборону, а місцями — відтісняють окупантів".

Дані за 9 листопада доступні у матеріалі: "Війна — день 259: ЗСУ з боями просуваються на півдні України".

З інформацією за 10 листопада можна ознайомитись у трансляції: "Війна — день 260: окупанти відступають на півдні, ЗСУ просуваються на Херсонщині".