Війна — день 152: окупанти націлилися на Сіверськ, контрнаступ ЗСУ дедалі ближче

Читать на русском
Автор
20713
Війна в Україні — день 152
Війна в Україні — день 152

Оперативно про головне за 25 липня

Широкомасштабне вторгнення рф в Україну триває вже 152 дні. Окупанти продовжують наступ на Донбасі, втрачаючи живу силу і техніку. Загарбники націлилися на Бахмут і Сіверськ, до якого їм вдалося підібратися впритул. Радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів, коли варто очікувати контрнаступ ЗСУ. На політичній арені глава мзс рф сергій Лавров відзначився дивними заявами. Спочатку він звинуватив Київ у небажанні домовлятися, а потім цинічно заявив, що кремль просто допомагає Україні позбутися "антинародного та антиісторичного режиму". Крім того, російський міністр зазначив, що за безпеку суден, що будуть експортувати українське зерно, відповідатимуть Туреччина, росія і ще одна сторона.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про головні події, що відбулися в Україні та світі 25 липня. Більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 НАТО надасть Україні сотні переносних комплексів для протидії безпілотникам, сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг для сербської газети Kurir.

22:00 Голова територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан залишив транзитну зону, куди був направлений після вилучення паспорта громадянина України, повідомив мер міста Борис Філатов.

Начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова призначено керівником Комітету з питань розвідки при президенті, повідомив глава держави Володимир Зеленський у відеозверненні.

21:00 Перша партія із 6 британських зенітно-ракетних комплексів "Stormer" прибула в Україну, повідомляє Оперативне командування "Південь".

20:00 Зеленський змінив одного із найвищих військових начальників України.

25 окрема повітряно-десантна Січеславська бригада ДШВ відзвітувала про знищення ще однієї повітряної цілі — другого за дві доби штурмовика Су-25.

19:00 Армія Білорусі готується до майбутніх втрат? ЗМІ показали промовистий документ.

18:00 "Треба навести лад": Резніков прокоментував масове вручення повісток чоловікам.

17:00 25 окрема повітряно-десантна Січеславська бригада ДШВ повідомляє: січеславські десантники влучним пострілом з ПЗРК "Ігла" "приземлили" ворожого Алігатора – бойовий вертоліт Ка – 52. Це новітня одиниця російської бойової авіації, яка випускаеється з 2008 року, має установку з лазерною системою наведення, протитанковий ракетний комплекс, авіабомби та іншу зброю. Вартість Ка-52 складає понад 16 мільйонів доларів США.

16:00 Нічого не обіцяли: лавров зробив гучну заяву щодо угоди про зерно.

У Волинській області пролунало кілька потужних вибухів. З'ясувалося, що вчасно спрацювала протиповітряна оборона, яка в небі над регіоном збила два ворожі безпілотники. На жаль, уламок одного з них упав на приватну оселю – там загинув 66-річний чоловік.

15:00 лукашенко наказав озброїти єгерів у Білорусі, щоб ті були напоготові захищати свою країну.

Двох екс-міністрів часів президентства Януковича підозрюють у державній зраді у справі "Харківських угод". Як пишуть ЗМІ, йдеться про екс-главу МЗС Костянтина Грищенка та колишнього керівника Мін'юсту Олександра Лавриновича.

14:00 Євробачення 2023 року офіційно пройде в Британії, а не в Україні.

Першу партію установок Gepard доставили з Німеччини в Україну, заявив глава Міноборони України Олексій Резніков. За словами міністра, всього Київ очікує на доставку 15 таких машин. "Три вже сьогодні в'їхали в Україну і вони сьогодні вже в розпорядженні збройних сил".

13:00 Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Зазначимо, що журналіст Юрій Бутусов довгий час називав Демченка російським агентом, а також вважає його одним з винуватців зриву операції по затриманню "вагнерівців".

Тим часом секретар РНБО Олексій Данілов опублікував картинку з підірванним Кримським мостом. Жодних пояснень до неї поки що немає.

Кримський міст взірвали

11:40 Польща передала Україні деяку кількість танків PT-91 Twardy, вони вже перетнули кордон.

Росіяни раніше намагалися маскуватися, а тепер розміщують техніку для обстрілу Нікополя вже прямо серед житлових будинків в Енергодарі, каже міський голова Дмитро Орлов.

В Москві хочуть перейменувати Київський вокзал, — такі пропозиції через вісім років війни з Україною насмішили навіть самих росіян.

10:10 Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 25.07.2022

09:15 У Чугуєві під Харковом внаслідок обстрілів зруйновано школу та будинок культури, де ховалися люди, зараз розбирають завали, відомо про одну постраждалу жінку.

Чугуїв Харківської області після обстрілу 25.07.2022
Чугуїв Харківської області після обстрілу 25.07.2022

Також обстріляли Краматорськ, постраждали приватні будинки, мер Олександр Гончаренко показав епічне фото:

Ракета в будинку в Краматорську
Ракета в будинку в Краматорську

08:00 Кілька важливих новин на ранок:

  • вночі російські дві ракети Х-59 були випущені по селу Любимівка під Дніпром, — був "прильот" та пожежа у ангарах з сіном, також постраждала свиноферма та зерносховище;
  • вночі ворог випустив близько 20 снарядів з РСЗВ по Нікопольському району;
  • також вночі було дуже гучно у Миколаєві та Харкові, — там згоріли цілі будинки;
  • наразі в Чорному морі два ракетоносії ворога — загроза ракетних атак оцінюється як висока.

06:00 Карта бойових дій в Україні на ранок 25 липня – ворог продовжує атакувати не лише на Донбасі, а й на півдні України.

Карта бойових дій в Україні 25 липня
Карта боїв в Україні

04:00 У боях за Україну загинув громадянин Канади.

03:30 У Харкові було чутно більш ніж 20 вибухів.

03:00 У Миколаєві лунають вибухи.

02:00 Рашисти вдарили з РСЗВ по Нікопольскому району, попали в прибережні території.

01:00 Мешканців Запоріжжя та Нікополя попередили про небезпеку ударів з боку окупантів.

З головними новинами за 22 липня можна ознайомитись у матеріалі за п’ятницю: "Війна — день 149: окупанти загрузли на Донбасі, переговори щодо зерна в Туреччині".

Важлива інформація за 23 липня доступна у зведенні за суботу: "Війна — день 150: шквал ракетних обстрілів України та перший російський "котел".

Що сталося 24 липня в Україні та світі можна дізнатися у нашій статті за неділю: "Війна — день 151: окупанти намагаються штурмувати Донбас, "зернова угода" під загрозою".