Війна - день 64: росіяни тиснуть на Донбасі, а Кремлю пророкують швидкий провал

Читать на русском
Автор
8206
Україна протистоїть росії понад 2 місяці
Україна протистоїть росії понад 2 місяці. Фото telegraf.com.ua

Оперативно про головне за 28 квітня

В Україні протистояння російським окупантам триває 64-й день поспіль. Ворожа армія продовжує обстрілювати українські міста з ракет наземного, повітряного та морського базування, також триває наступальна операція і на землі. Внаслідок атак за попередню добу росвійськам вдалося захопити кілька населених пунктів. При цьому Україну продовжують підтримувати міжнародні партнери та країни заходу — зокрема, у США підскочило бажання озброювати Україну, а британський прем’єр Борис Джонсон підтвердив слова своїх колег в уряді про те, що Україна має повне право захищатись від росії, навіть атакуючи окремі військові об’єкти на її території. Туреччина тим часом сподівається на організацію та проведення зустрічі Зеленського та путіна. Тим часом у самій росії кажуть, що над Кремлем скоро з'являться тризуби, а війна піде у зворотному напрямку.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про найважливіші події в Україні та світі за 28 квітня. Оперативна інформація також доступна у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Німецький Бундестаг більшістю голосів проголосував за розширення та прискорення надання Україні важкого озброєння.

Російські окупанти протягом доби 3-4 рази штурмують м. Рубіжне на Луганщині, українські позиції обстрілюються з усіх видів озброєння противника, повідомляє пресслужба МВС України.

22:00 США проголосували за ленд-ліз для України.

Росіяни влучили ракетою у багатоповерховий житловий будинок у Києві, мінімум троє постраждалих.

21:00 Росіяни завдали ракетного удару по Києву, а також по Фастову Київської області.

20:00 Фантастична допомога Україні та погані новини для Росії: головне з виступу Байдена.

19:00 Байден виступив із заявою щодо України: готується нова допомога.

18:00 Росіяни б'ють по Харкову та націлюються на Кривий Ріг: свіжа карта боїв від британської розвідки.

17:00 "Врятувати" скіфське золото: у Мелітополі окупанти пограбували міський музей.

16:00 Під Ізюм приїхав голова путінського генштабу, пишуть ЗМІ: у соцмережах потирають руки.

15:00 Маріуполю загрожує нова смертоносна небезпека — через підвищення температури повітря, відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічний брак питної води та їжі городянам загрожує холера, дизентерія та кишкова паличка.

Тим часом під Мелітополем підірвали міст, яким окупанти перекидали підкріплення з Криму.

14:00 Україна сама вирішує: у Зеленського зробили заяву щодо ударів по росії.

13:00 Німецький Бундестаг підтримав постачання важкого озброєння в Україну. Пропозицію підтримали правляча коаліція та найбільший опозиційний блок ХДС/ХСС. За проголосували 586 депутатів. Проти лише 100 людей, сім утрималися.

12:00 росія готує Придністров'я до війни? У "ПМР" оголосили примусові військові збори.

11:00 Втрати росії в Україні на сьогодні такі:

Втрати росії в Україні 28.04.2022

10:00 На Запоріжжі пошкоджена високовольтна лінія, через що ЗАЕС у окупованому Енергодарі перевели на послаблений режим роботи.

Нижня палата Конгресу США схвалила законопроект, який дозволить використати російські активи для надання допомоги Україні, зокрема для відновлення її інфраструктури.

Ранок в Запоріжжі знов почався не з кави — ракета Х-55 класу "повітря-земля" прилетіла у приватний сектор, мінімум три людини постраждали.

09:00 На сьогодні 217 дітей загинули в Україні через збройну агресію рф, ще понад 393 постраждали.

08:00 Україна може піти у наступ проти росії цього літа, вважає Арестович.

07:00 Вийшло свіже зведення Генштабу:

06:00 Карта бойових дій на сьогодні виглядає так:

Карта бойових дій 28.04.2022
Карта бойових дій 28.04.2022

5:00 Парламент Канади визнав воєнні злочини росіян в Україні геноцидом українського народу.

3:00 Американські юристи розглядають можливість внесення росії до списку країн-спонсорів тероризму, заявив глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен.

1:00 Влада росії після вибухів під Білгородом розпорядилася розпочати перевірку об'єктів цивільної оборони, а також перевірити працездатність сирен оповіщення про "надзвичайні ситуації"

Нагадаємо, що події російсько-української війни за 25 квітня описані у матеріалі: "Війна — день 61: росіяни готують ракетами по всій Україні та готують провокацію в Маріуполі".

Про ситуацію в країні за 26 квітня можна прочитати у новині: "Війна – день 62: росіяни тиснуть на Донбасі, а Україна запасається найновішим озброєнням".

А інформація за 27 квітня доступна у трансляції: "Війна – день 63: ЗСУ контратакують попри тиск окупантів, путін заговорив про переговори".