Атака на Кримський міст: що сталося вночі на Кримському мосту та як він виглядає зараз (оновлюється)

Читать на русском
Автор
1937
Наслідки вибуху на Кримському мосту Новина оновлена 17 липня 2023, 21:33
Наслідки вибуху на Кримському мосту. Фото Telegram

Попередній вибух на Кримському мосту стався восени минулого року

Сьогодні вночі 17 липня на Кримському мосту прогриміло кілька потужних вибухів. Як видно з фото та описів очевидців, зруйнувалися кілька опор та одна із секцій мосту. Є інформація про загиблих. Пізніше стало відомо, що це, ймовірно, спланована операція українських спецслужб, яку здійснили за допомогою водних БПЛА. Нині інформація про вибух продовжує оновлюватися.

22:52 У мережі показали супутникові знімки пошкодженої ділянки моста через Керченську протоку. Також опублікували точні координати зони ураження.

21:15 Російські пропагандисти погрожують відповіддю рф на атаку Кримського мосту. За їхніми словами, про це російський диктатор путін висловився під час наради з урядовцями.

19:28 Під час вибуху на Кримському мосту ледь не постраждали російські футболісти. Вони поверталися з матчу в окупованому Севастополі.

17:53 Тим часом сотні машин зібралися біля Керченської поромної переправи в порту "Крим". Нічний удар по мосту викликав справжню паніку у росіян і буквально змусив їх бігти з півострова.

17:35 Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що підрив Кримського мосту може бути вигідний і для самих росіян. Зокрема, таким чином рф може спробувати перехопити тему тероризму.

16:37 На думку експертів, які поділилися нею з "Телеграфом", підрив Кримського мосту — це потужний сигнал для окупантів. І хоч влада відреагувала на це досить мляво, але Україна дала зрозуміти, що для окупантів не буде безпечних місць на захоплених землях.

13:32 Генерал-майор запасу СБУ заявив, що підрив Кримського мосту може призвести до чергового "жесту доброї волі". Причина в тому, що через міст надходить величезна кількість постачання.

12:23 Росіяни сиплять погрозами після атаки мосту. Вони погрожують захопити Одесу та Миколаїв у відповідь на пошкодження переправи.

11:22 Мережа вибухнула мемами про вибухи на Кримському мосту. Люди роблять стилізовані вітальні листівки чи обігрують ситуації з очільником ПВК "Вагнера" Пригожиним.

11:12 В СБУ офіційно прокоментували ситуацію. Там заявили, що усі деталі розкриють після перемоги, зазначивши, що міст "не витримав військового навантаження".

10:55 Тим часом в рф Національний антитерористичний комітет порушив кримінальну справу щодо вибухів на Кримському мосту за статтею "теракт". Там уже знайшли "руку Заходу" в організації інциденту.

10:47 Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей пояснив "Телеграфу", чому росіянам не варто їхати до окупованого Криму. Він назвав міст "хронічно аварійним".

10:18 В СБУ потролили росіян після вибуху на Кримському мосту. Пресслужба СБУ опублікувала оригінальний вірш про атаку на міст, який викликав захват у мережі.

9:29 Очевидці з місця подій публікують фото, як виглядає міст після вибуху — один проліт просів, а інший опинився в морі. Нині продовжують з'являтися світлини наслідків інциденту.

Вибух на Кримському мосту - наслідки атаки
Наслідки вибуху на Кримському мосту

9:18 У СБУ вельми оригінально відреагували на події на Керченському мосту. Як вдалося з'ясувати "Телеграфу" у джерел в СБУ, організувати вибух на Кримському мосту могли здійснити оперативники Служби безпеки спільно з Військово-морськими силами.

08:41 Російські пропагандисти почали просувати власну версію подій. Говорили, що міст могли атакувати надводні дрони з третьої країни, до прикладу, з Грузії.

8:02 Внаслідок вибуху на Кримському мосту є загиблі. Як повідомили російські Telegram-канали, під час вибуху постраждала сім'я з Бєлгородської області — дорослі загинули, їхню 14-річну доньку госпіталізували. Вони їхали машиною по мосту під час інциденту. є

07:57 В ГУР особливо багато не коментували ситуацію довкола вибухів на Кримському мосту. Речник відомства лише зазначив, що Кримський міст — це зайва конструкція.

06:34 Атака на Кримський міст спричинила паніку серед росіян. Вибухи викликали серед них багато гніву та закликів до "знищення Києва. Інцидент стався приблизно о 3-й ночі.

Нагадаємо, що всі деталі про вибух на Кримському мосту ви можете прочитати у нашому матеріалі. Зауважимо, що на початку літа на мосту помітили величезні тріщини, тож у мережі думали, що конструкція з часом може розвалитися і сама.