Війна — день 133: окупанти заворушилися у Херсоні, скандал із довідками від військкоматів в Україні

Читать на русском
Автор
20386
Війна в Україні — день 133
Війна в Україні — день 133

Оперативно про головне 6 липня

Російські війська 133 дні ведуть повномасштабне вторгнення в Україну. Окупанти просуваються на східному фронті і збільшують кількість обстрілів по передовій. Крім того, від ударів ворога страждають і мирні міста. На південному напрямку загарбники підозріло активізувалися, готуючись до контрнаступу ЗСУ. В Україні заговорили про необхідність чоловікам отримувати довідки від військкомату для виїзду за межі своєї області. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попросив українців виконувати вимоги закону, а ось президент України Володимир Зеленський заявив, що це рішення ухвалили без нього.

У цій трансляції "Телеграф" інформуватиме про головні події, що відбулися в Україні та світі 6 липня. Більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 У ПЦУ та УПЦ підписали несподіваний документ, де разом засудили москву.

22:00 Вечірнє звернення Зеленського.

21:00 Міністри уряду Великобританії мають намір закликати прем'єра країни Бориса Джонсона піти у відставку.

20:00 У путіна вже погрожують США забрати території і в них — нагадали про Аляску.

19:00 Шольц пообіцяв Україні гарантії безпеки: але є "але".

Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ.

18:00 Зеленський прокоментував чутки щодо Генштабу: "Це ні про що".

17:00 Бразильська модель та снайперка Таліта ду Вале загинула в Україні.

16:00 Обмеження для чоловіків на поїздки країною: Залужний поставив крапку.

В окупованому Херсоні вибухи та потужна пожежа.

15:00 На зиму Кабмін може знизити мінімальні показники температури до 16 градусів, це пов'язано з нестачею ресурсів для проведення опалювального сезону на колишньому рівні.

Тим часом, новий омбудсмен Дмитро Лубинець пропонує позбавляти громадянства України за сприяння окупантам та добровільне отримання паспорта росії.

14:30 Зеленський доручив Генштабу скасувати порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним, повідомляють ЗМІ.

12:40 На росії тимчасово став найбільший виробник свинцю "Фрегат".

Відновлення знищеного російськими окупантами Маріуполя коштуватиме понад 14 млрд доларів, на те щоб відбудувати місто потрібно 7-10 років, — мер міста Вадим Бойченко.

11:00 Неподалік кордону України в Білгородській області обстріляли авто російських прикордонників, — повідомляють російські ЗМІ та звинувачують "українських диверсантів".

Вчора у Дніпрі був скандал, що чоловік у камуфляжі застрелив собаку на заправці. Виявилося, що це військовий, його вже шукають.

10:00 Британська розвідка вважає, що наступна велика битва буде за Слов'янськ.

Міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив, ніби росія не обстрілює свої міста сама, а у смертях мирних жителів України винен… Захід.

09:00 Ювенальні прокурори: 346 дітей загинули внаслідок збройної агресії рф в Україні, ще понад 645 постраждали.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 06.07.2022

08:00 Зведення Генштабу ЗСУ на ранок:

06:50 Важливі новини на ранок:

  • зміна режиму в Києві та усунення суверенітету української держави залишаються цілями росії в Україні, вважають аналітики американського Інститута вивчення війни (ISW);
  • росіяни захопили в Маріуполі 2 іноземні судна — ліберійської компанії Smarta Shipping і панамське "Blue Star", — і стверджуть, що ті тепер у "державній власності";
  • в Чорному морі у рф стоять напоготові два підводні човни, великий десантний корабель та 32 ракети, — ОК "Південь";
  • тим часом Україна звернулася до Туреччини з проханням перевірити ще три кораблі під прапором рф, чи не українське там зерно.

5:00 Генсек ООН Антоніу Гутерріш каже, що розпочинати відновлення України необхідно вже зараз. Він також закликав світ підтримати українців "у ці похмурі дні"

3:00 На Півдні України окупанти за добу втратили 18 солдатів, 2 САУ, одну гаубицю, одну зенітну установку та п'ять одиниць автомобільної та броньованої техніки

1:00 Харків зазнав масованого ракетного обстрілу. Згідно з інформацією місцевих телеграм-каналів, по місту було випущено щонайменше шість ракет, проте частина з них буда перехоплена засобами ППО. Відомо також, що після одного із вибухів у місті почалася пожежа.

00:00 ПриватБанк з 6 липня встановлює ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій.

Зведення новин за 3 липня можна прочитати в нашій статті: "Війна — день 130: вихід української армії з Лисичанська, погрози лукашенка".

Головна інформація за 4 липня доступна у нашому матеріалі: "Війна — день 131: відступ на Донбасі, тривожна заява Зеленського".

З новинами минулої доби, 5 липня, можна ознайомитися у зведенні за вівторок: "Війна — день 132: ЗСУ "утужать" склади окупантів по всьому фронту і просуваються на півдні".